Omiljeno jelo Ivice Kostelića

Sanja je ovaj recept posudila od Ivice Kostelića koji je jednom prilikom u intervjuu izjavio kako mu je jedno od najdražih jela puretina u omotaču od tikvica.

Uz puretinu odlično pristaje pire od hokaido tikve i krumpira sa sirovom salatom od mrkve, cikle i jabuke.
Za pripremu prvo naribajte tikvicu, posolite ju i ostavite sa strane da pusti tekućinu. Tikvu i krumpir posebno skuhajte za pire. Narežite ih na jednake dijelove kako bi se skuhali za isto vrijeme.

Za omotač umutite jedno jaje, dodajte brašno i malo mlijeka te tikvicu koja je odstajala (iscijedite vodu iz nje). Dodajte par kapi bučinog ulja i naribajte malo muškatnog oraščića. Potom posolite pureće odreske, pobrašnite ih sa svake strane te uvaljajte u omotač. Nakon toga spremni su za prženje na ulju, ali pazite da ulje ne bude prevruće kako tikice ne bi izgorile.

Za sirovu salatu naribajte ciklu, mrkvu i jabuku te začinite s maslinovim uljem, soli i acetom balsamicom.

 

Ankete

(6668) Hoćete li isprobati ovaj recept?

Prikaži rezultate Ukupno163

Rubriku 'Kuhanje je IN' pratite od ponedjeljka do petka u 17.30. Kako je izgledalo Sanjino kuhanje pogledajte na novatv.hr