Osvježavajući tart idealna je proljetna slastica

Sanja je ovog puta za vas pripremila osvježavajuću pitu od limuna. Izvrsna ideja za kolač koji biste mogli pripremiti za blagdane koji su pred nama.

Za pripremu pite potrebno vam je:

Za početak zamijesite prhko tijesto. Prosijte glatko brašno, prašak za pecivo pa dodajte koricu limuna i šećer. Promiješajte suhe sastojke u koje ćete zatim dodati jedno razmućeno jaje, a potom i margarin s maslacem. Rukama zamijesite tijesto koje zatim mora odstajati 20-ak minuta u hladnjaku zamotano u foliju.

Nakon što se tijesto odmorilo, razvaljajte ga i stavite u kalup. Sanja ima jedan trik kako se tijesto ne bi napuhalo pri pečenju koji joj je otkrio njezin prijatelj Rene. Naime, ona na tijesto stavi papir za pečenje i po njemu rasporedi veću količinu riže. Težina riže sprječava tijesto da se napuhne. Tijesto pecite u pećnici 10-ak minuta na 180 stupnjeva.



Nakon tijesta slijedi priprema kreme. Za kremu umutite 4 cijela jaja i 4 žumanjka kojima ćete dodati šećer i 2 žlice bezglutenskog gustina. Slijedi nezaobilazan sastojak ovog deserta- sok od limuna te ostatak margarina s maslacem koji ćete umiješati u kremu. Sve dobro ulupajte u vodenoj kupelji. Kremu izlijte na pečeno tijesto, a potom vratite u pećnicu još 6 minuta na 180 stupnjeva.

Nakon što se pita odladi, na nju dolazi pokrov koji se priprema od smjese za beze kore. Smjesi za kore dodajte 3 žlice vode i umutite mikserom pa potom rasporedite po piti. Zapecite kratko 2-3 minute u jako zagrijanoj pećnici.

Kakve slastice vi više volite?

glasova:

Rubriku 'Kuhanje je IN' pratite od ponedjeljka do petka u 17.30. Što je sve Sanja kuhala ovaj tjedan pogledajte na novatv.hr


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju