Jednostavan recept za pastu napolitanu

Sanja je u ovoj epizodi rubrike 'Kuhanje je IN' ponovno odlučila pripremiti jelo iz susjedne nam Italije. Špageti napolitana osnovno su jelo koje ne uključuje puno sastojaka, a i vrijeme pripreme je kratko. Svaki bi početnik u kuhinji trebao znati pripremiti ovo jelo, a ukoliko mu dodate prave sastojke, ono može biti ukusnije od bilokojeg kompleksnijeg.

Za pripremu prvo očistite glavicu luka koji ne treba biti sitno nascjeckan, već se treba osjetiti u umaku. Potom ogulite i narežite češnjak na ploške. Luk dinstajte na maslinovu ulju, a onda mu dodajte češnjak koji se ne smije dugo pržiti kako ne bi posao gorak.

Zatim dodajte pasiranu rajčicu koju ćete posoliti, popapriti i malo pošećeriti kako bi se ublažila kiselina. Umaku dodajte i začin origano pa pustite da se krčka 10-ak minuta. Za to vrijeme skuhajte špagete.

 

Pri serviranju, jelu dodajte listiće parmezana, par kapi maslinova ulja, par listića svježeg bosiljka i cherry rajčicu.

Za pripremu potrebni su vam:

Volite li ovakva jednostavna i bezmesna jela?

glasova:

Svoje ideje ili prijedloge za ručak koje želite da Sanja pripremi u emisiji šaljite nam na kuhanjejein@novatv.hr ili nam se obratite na našoj Facebook stranici. Što je sve Sanja kuhala ovaj tjedan pogledajte na novatv.hr

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju