Recept za lazanje koje svatko mora znati pripremiti

Sanja je ovog puta odlučila pripremiti lazanje s mesom za vjernog gledatelja Harisa, kojem se svidjelo sve što je dosad pripremila u rubrici Kuhanje je IN.

Počnite pripremati lazanje tako da za početak narežete dvije glavice luka kojeg ćete dinstati na ulju, a luku potom dodajte i slaninu. Nakon toga stavite dinstati i meso – mljevenu junetinu koju ćete posoliti i popapriti. Poprženom mesu dodajte pelate (dvije male konzerve). Sve se mora krčkati oko 45 minuta. Nasjeckajte malo peršinovog lista i češnjaka te ih dodajte u umak.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu koja je jako brzo gotova (tjesteninu možete i samo staviti pod vruću vodu). Na kraju pripremite bešamel umak. Na maslacu preprižite malo brašna, ali pazite da vam brašno ne zagori. Polako ulijevajte mlijeko, pazeći da se ne stvore grudice. U bešamel možete dodati i malo vrhnja za kuhanje, kao što to radi Sanja.

Najzabavniji dio spremanja lazanja je zasigurno slaganje. Posudu za pečenje premažite maslacem. Počnite slagati red tjestenine, red mesa i malo parmezana. Zatim ponovno red tjestenine, red mesa, parmezana. Sve prelijte bešamelom. Po vrhu možete ponovno posipati parmezan ili naribani sir.

Lazanje pecite na prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta do pola sata.

Volite li više lazanje s povrćem ili mesom?

glasova:

 

Svoje ideje ili prijedloge za ručak koje želite da Sanja pripremi u emisiji šaljite nam na kuhanjejein@novatv.hr ili nam se obratite na našoj Facebook stranici. Što je sve Sanja kuhala ovaj tjedan pogledajte na novatv.hr
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju