Glasujte koji je Vaš omiljen sastojak za quiche lorraine

Sanja u rubrici 'Kuhanje je IN' donosi malo francuskog štiha. Ovog puta pripremila je quiche lorraine ili pitu od sira, luka i slanine iz pokrajine Lorraine.

Donosimo način pripreme quichea kako biste se i Vi okušali u pripremi ovog autentičnog francuskog jela.

Dinstati na ulju luk i slaninu. Paziti da se ne preprže već samo da puste svoje sokove i masnoću. Pustiti da se ohladi.

Potom razvaljati lisnato tijesto koje se peče u karakterističnom kalupu s nazubljenim krajevima. Obložiti kalup tijestom i vilicom probušiti na par mjesta. Ostaviti da odmori dok pripremite ostatak smjese.

Smjesa: umutiti 4 jaja, dodati slatko vrhnje i ohlađenu slaninu i luk. Začiniti s malo soli, malo origana, dodati žličicu krušnih mrvica, malo slatke mljevene paprike, mrvicu muškatnog oraščića i sitno nascjeckani peršin. Naribati sir i u smjesu dodati polovicu.

Kalup napuniti smjesom, a ostatak sira rasporediti po piti.

Peći u pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta.



Ankete

(6617) Koji sastojak Vi volite dodati u svoj quiche?

Prikaži rezultate Ukupno145

Što je sve Sanja pripremila ovaj tjedan pogledajte besplatno na novatv.hr. Kakvi Vas recepti danas očekuju saznajte u rubrici 'Kuhanje je IN' u 17.30 na Novoj TV.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju