Ukusan argentinski steak s chimichurri umakom

Sanja danas priprema argentinski steak i chimichurri umak u čast odigrane utakmice s argentinskom reprezentacijom. Isprobajte ovaj južnoamerički recept koji će vas sigurno oduševiti.

Sanja je za pripremu ovog recepta odabrala ribeye odrezak, dio junećih leđa koji je prošaran masnoćom. Masnoću nemojte skidati kako bi dala potrebnu sočnost mesu. Steak dobro poslite, popaprite i premažite senfom s obje strane.

Argentinci ne dodaju puno začina već se baziraju na onim osnovnim. Na prethodno zagrijano ulje stavite steak. Nemojte ga prepeći, ako je debljine 2, 2.5 cm dovoljno ga je peći sa svake strane 2-3 minute. Pustite meso da odmori dok vi pripremate umak.

Za chimichurri umak sitno narežite luk, češnjak i chilli papričice. Dodajte malo svježeg prešina, sok limuna, bijeli vinski ocat, ekstradjevičansko maslinovo ulje i malo origana. Umak posolite i popaprite.

Odrezak narežite ukoso i poslužite uz salatu od svježe blitve, cikorije, rikole i crvenog radića.

 

Ankete

(7041) Volite li eksperimentirati s jelima stranih kuhinja?

Svoje nam ideje predlažite na kuhanjejein@novatv.hr. Sve što je Sanja kuhala ovog tjedna potražite na novatv.hr