Kuhanje je IN: Kvrguša s piletinom
18.5.2018 / 16:44 / Zanimljivosti
Isprobajte ovaj star i ukusan recept!
![](http://image.dnevnik.hr/media/images/840x460/May2018/61504041-kuhanje-je-in-1805.jpg)
Sanja ovog puta priprema jedno staro jelo – kvrgušu, koja će neke od vas vratiti u djetinjstvo.
![](http://image.dnevnik.hr/media/images/840x460/May2018/61503986-kuhanje-je-in-1805.jpg)
Prvo napravite smjesu nalik onoj za palačinke, samo malo tvrđu. Posolite jaja i umutite ih. Dodajte brašno (otprilike osam žlica), mlijeko i malo vode. Tijesto za kvrgušu je brzo gotovo.
![](http://image.dnevnik.hr/media/images/840x460/May2018/61503989-kuhanje-je-in-1805.jpg)
Pita je dobila naziv kvrguša jer iz glatkog tijesta vire komadi (kvrge) od piletine.
Narežite pileći file te komadiće prepržite na maslinovu ulju. Posolite, popaprite i dodajte crvenu papriku. Osim pilećeg filea možete koristiti i druge dijelove pileta, kao što su batak i zabatak. Tada možete staviti cijele komade.
![](http://image.dnevnik.hr/media/images/840x460/May2018/61503987-kuhanje-je-in-1805.jpg)
U posudu za pečenje prvo izlijte 2/3 tijesta na koje ćete rasporediti piletinu. Nakon toga prelijte ostatkom tijesta. Pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta. Zadnjih pet minuta premažite vrhnjem.
![](http://image.dnevnik.hr/media/images/840x460/May2018/61503990-kuhanje-je-in-1805.jpg)
Volite li isprobavati jednostavne i stare recepte?
Svoje recepte predlažite na kuhanjejein@novatv.hr. Što je sve Sanja kuhala ovaj tjedan pogledajte na novatv.hr