Isprobajte ovaj star i ukusan recept!

Sanja ovog puta priprema jedno staro jelo – kvrgušu, koja će neke od vas vratiti u djetinjstvo.

Prvo napravite smjesu nalik onoj za palačinke, samo malo tvrđu. Posolite jaja i umutite ih. Dodajte brašno (otprilike osam žlica), mlijeko i malo vode. Tijesto za kvrgušu je brzo gotovo.

Pita je dobila naziv kvrguša jer iz glatkog tijesta vire komadi (kvrge) od piletine.

Narežite pileći file te komadiće prepržite na maslinovu ulju. Posolite, popaprite i dodajte crvenu papriku. Osim pilećeg filea možete koristiti i druge dijelove pileta, kao što su batak i zabatak. Tada možete staviti cijele komade.

U posudu za pečenje prvo izlijte 2/3 tijesta na koje ćete rasporediti piletinu. Nakon toga prelijte ostatkom tijesta. Pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta. Zadnjih pet minuta premažite vrhnjem.

Ankete

(6933) Volite li isprobavati jednostavne i stare recepte?

 

Svoje recepte predlažite na kuhanjejein@novatv.hr. Što je sve Sanja kuhala ovaj tjedan pogledajte na novatv.hr