Recept kojim ćete zadiviti svoje goste

Sanja zna da je riba najbolja na gradele uz malo maslinova ulja. Međutim, ovog ju je puta pripremila na malo kompliciraniji način, s puslicama od krumpira i tatarskim umakom od raštike. S obzirom na to da je ovaj recept malo zahtjevniji, Sanja upozorava da ga isprobate kada imate viška slobodnog vremena.

U vodu stavite kuhati krumpir od kojeg ćete raditi puslice. Kada se krumpir ohladi, u njega dodajte malo stolnog margarina, dvije-tri žlice parmezana i malo mlijeka. Napravite pire u koji ćete staviti dvije pune žlice tartufate. Smjesu premjestite u slastičarsku vrećicu kako biste oblikovali puslice. Stavite ih u pećnicu na 200 stupnjeva 10-ak minuta.

Na maslinovu ulju prepržite pola glavice luka. Na luk stavite raštiku koja je sitno nasjeckana. Ona će brzo povenuti, a zatim na nju dodajte nasjeckana dva češnja češnjaka. U ohlađenu raštiku dodajte dvije žlice majoneze. Tatarski umak stavite u hladnjak na hlađenje.

Na kraju ispecite file brancina koji je brzo gotov. Prvo ga pecite na strani na kojoj je koža, potom brzo okrenite, ugasite vatru i file je gotov.

Koji je vaš omiljen način pripreme ribe?

glasova:

 

Svoje recepte predlažite na kuhanjejein@novatv.hr. Što je sve Sanja kuhala ovaj tjedan pogledajte na novatv.hr
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju