Tribina "Žene i mediji u Hrvatskoj" .

Na tribini "Žene i mediji u Hrvatskoj" koju su, povodom Međunarodnog dana žena, u Novinarskom domu organizirali Ured za informiranje Europskog parlamenta u RH, Hrvatsko novinarsko društvo i Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova sudjelovale su Ksenija Kardum, direktorica informativnog programa Nove TV i Ana-Marija Vuković, urednica sportske redakcije na Novoj TV.

Prisutne su uvodno pozdravili voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj Violeta Staničić, kao i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković, dok je raspravu uvodnim izlaganjem otvorila Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova. Tema tribine koja je uslijedila bio je položaj žena u medijskom svijetu – njihova zastupljenost i ravnopravnost u odnosu na muške kolege te eventualni problemi s kojima se susreću.

„Iskustvo našeg Informativnog programa, ali i cijele Nove TV, pozitivno je kada se radi o položaju žena. Da bi naša praksa postala raširenija, trebalo bi na razini cijelog društva stvoriti povoljne uvjete“, zaključila je Ksenija Kardum.

„Tijekom više od 20 godina karijere u sportskom novinarstvu, nisam iskusila neravnopravnost u odnosu na muške kolege. Mislim da to je stvar stava, onako kako se postaviš tako će ti biti u životu“, poručila je Ana-Marija Vuković.

Uz Kseniju Kardum i Ana-Mariju Vuković, o toj su temi govorili i zastupnici u Europskom parlamentu Tonino Picula i Marijana Petir te Branka Gabriela Vojvodić, ravnateljica HINA-e.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju