Uživo s povijesnog događaja!

Nova TV u subotu, 6. svibnja donosi izravan prijenos krunidbe kralja Charlesa III. iz Westminsterske opatije u Londonu. Kao važan događaj u britanskoj povijesti, krunidba kralja Charlesa okupit će uzvanike iz cijelog svijeta i milijune gledatelja širom planeta, a Nova TV će svojim izvještavanjem iz srca Londona te iz zagrebačkog studija donijeti jedinstvenu i autentičnu perspektivu na ovaj nezaboravan i povijestan trenutak.

Gledatelji Nove TV moći će tako pratiti ceremoniju uživo, od procesije do same krunidbe, uz najnovije informacije i reakcije iz Londona koje će donositi reporteri Ivana Petrović i Dino Goleš. Uz izravni prijenos, Nova TV donosi specijalnu emisiju 'Krunidba Charlesa III.' koju će voditi Valentina Baus, a s njom će u studiju biti stručnjaci Marijana Grbeša i Božo Skoko, profesori na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Ivica Mandić, jedan od vodećih hrvatskih stručnjaka za sigurnost, vojna pitanja i stručni sukomentator Nove TV, Ivana Nanut, dnevna urednica IN magazina Nove TV te Matija Vujica, modna dizajnerica, pjevačica i kostimografkinja koji će analizirati sve aspekte ovog važnog događaja, od povijesti kraljevske obitelji do trenutne političke situacije u Ujedinjenom Kraljevstvu.


''Krunidba kralja Charlesa zasigurno je jedan od najvažnijih događaja u britanskoj povijesti i Nova TV će biti tamo kako bi svojim gledateljima pružila najkvalitetnije i najcjelovitije izvještavanje. Prenosit ćemo spektakl kakav se nije vidio gotovo 70 godina i uživo pratiti ceremoniju krunidbe novog britanskog monarha i kraljice supruge, čija obitelj godinama intrigira i zaokuplja pažnju svjetske javnosti'' izjavio je Branimir Felger, urednik specijalne emisije te dodao: ''Ovo je ujedno i društveni, ceremonijalni i modni događaj te najveća sigurnosna operacija na svijetu, pa ćemo s našim zanimljivim gostima pratiti svaki korak, ne samo kralja, već i cijele kraljevske obitelji, prenosit ćemo sav raskoš britanske tradicije, ceremonijalnu povorku, čin krunidbe s tisućama uzvanika, ali i događaje s londonskih uličnih zabava. Veseli me da na ovom projektu radi tim profesionalaca koji ima bogato iskustvo s live prijenosima sličnih događaja i uvjeren sam da će gledatelji uživati u to subotnje prijepodne prateći naš program.''

Specijalna emisija Nove TV pratit će svaku pojedinost ovog povijesnog događaja, pružiti dublje razumijevanje kulture i povijesti Velike Britanije, a istovremeno će osvijetliti i najnovije trendove u kraljevskoj obitelji, međunarodnim odnosima i politikama Velike Britanije spram ostatka svijeta, kao i branda i uloge ''Krune'' u današnjem svjetskom poretku. Gledatelji će imati priliku upoznati se s ceremonijalnim elementima krunidbe te saznati više o ulozi koju kralj Charles igra u modernom svijetu.

Prijenos i specijalnu emisiju 'Krunidba Charlesa III.' ne propustite pratiti 6. svibnja od 9 sati na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju