Nova TV i Doma TV za kraj tjedna donose filmove koji će u glavnim ulogama donijeti vrhunske izvedbe

Nova TV

Nova TV u petak za kraj radnog tjedna donosi spektakularnu SF dramu 'Gravitacija' koja je nagrađena s ukupno sedam Oscara. U glavnoj ulozi pojavljuje se Sandra Bullock koja je nominirana u kategoriji za najbolju glumicu utjelovivši Dr. Ryan Stone, briljantnu medicinsku inženjerku kojoj je dodijeljena prva misija. U misiji joj se pridružuje astronaut Matt Kowalski kojeg utjelovljuje George Clooney, no naizgled rutinska misija završava katastrofom. Letjelica je uništena, a Stone i Kowalski ostaju sami u tami svemira, gdje imaju samo jedan drugoga. Zaglušujući muk ukazuje na to da su izgubili svaku vezu sa Zemljom te svaku šansu za spas. Strah se pretvara u paniku, a svaki jecaj troši ono malo kisika što im je ostalo.

Subotnja filmska večer počinje akcijskim hitom 'Salt' u kojem se Angelina Jolie pojavljuje u ulozi istoimene tajne agentice CIA-e, koja se prisegom obvezala na dužnost i čast domovini. Nakon što je optužena da je ruski špijun, Salt se daje u bijeg kako bi očistila ljagu sa svog imena i napokon dokazala svoju odanost. Koristeći sve svoje vještine i godine iskustva koje je stekla kao tajni agent, ona mora pobjeći svojim progoniteljima i zaštititi svoju obitelj, ili će najmoćnija svjetska sila izbrisati svaki trag njezina postojanja. Potjera za njom polako otkriva tajnu njezinog identiteta, no postavlja se pitanje: 'Tko je zapravo Salt?'

Doma TV

Subota na Doma TV-u rezervirana je za akcijski film 'Air Force One' koji je nominiran za Oscara u kategorijama najbolje montaže i zvuka, a osvojio je nagrade Blockbuster Entertainment, Bambi i ASCAP. S Harrisonom Fordom i Garyjem Oldmanom u glavnim ulogama, film započinje kada američki komandosi otmu generala Radeka, predsjednika Kazahstana čiji je pokušaj obnove Sovjetskog saveza izazvao rat. U Moskvu dolazi američki predsjednik Marshall da proslavi uspjeh sa svojim ruskim kolegom. No na povratku u njegov avion se uvuče banda ruskih terorista na čelu s Korshunovim. Oni otmu avion, ali ne i Marshalla koji zavara otmičare upotrijebivši padobran. Otmičari traže da se oslobodi Radeka i svakih pola sata ubijaju po jednog taoca dok se predsjednik Marshall skriva, te im polako kvari plan.

Subotnju večer upotpunit će napeti psihološki triler 'Potkrovlje' s Wentworthom Millerom i Karlom Urbanom u glavnim ulogama. Nakon što petorica muškaraca unajmi stan u potkrovlju, gdje mogu bez straha uživati u svojim tajnim aferama, njihove fantazije pretvaraju se u noćnu moru kad u stanu zateknu mrtvo tijelo nepoznate žene te shvate da ubojica može biti jedino biti netko od njih. Obuzima ih paranoja budući da svaki od njih sumnja na svakoga, a sumnja dovodi u pitanje njihovo prijateljstvo i odanost.

Filmska nedjelja na Doma TV-u započinje nastavkom hita iz 1996. godine. Film koji je osvojio brojne nagrade, 'Nemoguća misija 2' s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi ponovno će gledatelje vratiti u svijet tajnog agenta Ethana Hunta čiji je posao ovog puta zaustaviti distribuciju smrtonosnog virusa imena Chimera. Znanstvenik je razvio smrtonosni virus, kao i cjepivo za njega, koji padaju u ruke bivšem IM agentu. U ulozi pomagača pojavit će se Huntov stari prijatelj Luther Stickell koji mu je pomogao i u prvom nastavku, a zajedno se upuštaju u još jednu nemoguću misiju.

Akcijsku nedjelju upotpunit će film 'Krvna slika' redatelja Clinta Eastwooda koji se pojavio i u glavnoj ulozi umirovljenog FBI agenta Terryja McCaleba koji ima zadatak istražiti ubojstvo žene koja je donirala svoje srce, a koje je potom presađeno upravo njemu. McCaleb uskoro posumnja na serijskog ubojicu kojeg je pratio godinama, još dok je radio u FBI-u. Sestra žene čije srce ima McCalbe zamoli ga da riješi misteriozni slučaj.

 Uzbudljiv filmski program ne propustite pratiti svakodnevno na Novoj TV i vikendom na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju