Posljednje okupljanje Vatrenih uoči Svjetskog prvenstva

Nakon povijesne pobjede Hrvatske protiv Francuske, Vatreni nastavljaju s natjecanjem u sklopu UEFA Lige nacija. Pred Vatrenima su utakmice s Danskom i Austrijom, koje će im ujedno biti i posljednje okupljanje uoči Svjetskog prvenstva u Kataru. Hrvatska nogometna reprezentacija u prilici je osvojiti prvo mjesto u skupini i plasirati se na završni turnir Lige nacija koji će se igrati u lipnju 2023. godine.

Hrvatska će Dansku ugostiti na Maksimiru 22. rujna u 20:45, a protiv Austrije Vatreni igraju tri dana kasnije, 25. rujna u Beču. Obje utakmice će se prenositi uživo na Novoj TV i portalu gol.hr. Nogometni blok započet će uvodnom emisijom, odmah nakon Dnevnika Nove TV. Urednik i voditelj prve emisije bit će Saša Lugonjić, a komentator utakmice Hrvatska – Danska Milan Stjelja. Tri dana kasnije kroz studijsku emisiju gledatelje će voditi Vlado Boban, a komentator utakmice iz Beča bit će Saša Lugonjić.

''Prvi susret Danske i Hrvatske, početkom lipnja u Kopenhagenu, ponudio je dva potpuno oprečna poluvremena. U prvom poluvremenu Danci su nas potpuno nadigrali i kontrolirali utakmicu, te je jedino pozitivno za Hrvatsku bilo što je rezultat ostao 0:0. Na početku drugog poluvremena Dalić je u igru ubacio Luku Modrića i Matea Kovačića, a njihovim ulaskom potpuno se promijenio odnos snaga. Hrvatska je zagospodarila terenom, preuzela kontrolu i na kraju golom Pašalića došla do velike pobjede.

Ono što nas može činiti optimistima uoči predstojećih utakmica s Danskom i Austrijom, dobar je ulazak u sezonu većine stožernih igrača naše reprezentacije. Modrić i Brozović nastavili su tamo gdje su stali prošle sezone, Perišić se sjajno uklopio u momčad Tottenhama, Kovačić se oporavio od ozljede, Vlašić preporodio nakon odlaska iz West Hama u Torino, Livaković iskazuje sigurnost, a posebno veseli povratak u pravu formu Brune Petkovića. Zlatko Dalić nikad nije krio koliko mu je važan napadač Dinama, ako je u pravoj formi, a nakon dugog lutanja čini se da je Petković ponovno „onaj stari'' , najavio je uzbudljive susrete urednik Saša Lugonjić.

Prve reakcije izbornika i igrača s obje utakmice donosit će reporter sportske redakcije Nove TV Stipe Antonijević. Napete nogometne susrete pratite u četvrtak 22. rujna i nedjelju 25. rujna od 20.00 na Novoj TV i portalu gol.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju