Kojem muškarcu vjerovati?

Nicole Kidman i Colin Firth igraju gotovo hitchcockovske igre u zanimljivoj adaptaciji istoimenog bestsellera S. J. Watsona.


 

Četrdesetogodišnja Christine Lucas (Nicole Kidman) svako se jutro budi pokraj nepoznatog muškarca (Colin Firth) u nepoznatoj kući. Christine ne zna ni tko je ona. Muškarac joj objašnjava da je on njezin muž Ben te da zbog prometne nesreće koja se dogodila prije deset godina svaki dan nanovo izgubi pamćenje.



Ono što Ben ne zna jest da Christine vodi video-dnevnik po nalogu svoga psihologa dr. Nasha (Mark Strong). Dr. Nash svakodnevno zove Christine kako bi joj se nanovo predstavio i podsjetio ju na vođenje dnevnika. Međutim, njen muž ne zna ni za njeno potajno nalaženje s psihologom. Na ovaj način, Christine malo-pomalo slaže fragmente svoga života i saznaje šokantne stvari – da je imala sina i da nije nastradala u prometnoj nesreći nego u stravičnom napadu. Jedina koja zna što se zaista dogodilo je samo ona. No, ona se ne sjeća...



Pripremajući se za ulogu, glumica Nicole Kidman, proučavala je  osobe koje boluju od amnezije uključujući i Clivea Wearinga – čovjeka koji ima najgori slučaj amnezije ikada. Naime, njegovo kratkoročno pamćenje je toliko kratko da će zaboraviti pitanje koje mu je postavljeno dok odgovara na njega. Zanimljivo, i majka samog redatelja filma, Rowana Joffea, boluje od ove bolesti.



Iako je radnja filma u kojoj se protagonistica budi svakog jutra bez sjećanja o tome tko je iskorištena u nekoliko filmova prije ovog, film će vas svejedno zaintrigirati. Sve do samog kraja ne zna se tko je uistinu pravi negativac, a tko je iskren prema Christine.



Postoji nekoliko scena u kojima će vam oči biti širom otvorene u iščekivanju Christineinog sljedećeg poteza. Pratite ih pozorno: film traje samo 90 minuta i može se dogoditi da upravo ključnu scenu propustite.

Film 'Prije nego što zaspim' ne propustite pogledati u utorak u večenjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju