'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u.

'Informer' u 66. emisiji ulazi dublje u problematiku mjenica koje su isplivale kao ključni problem između Agrokora, banaka i dobavljača. Naime, kako Agrokor nije plaćao, mjenična su potraživanja dobavljači prodavali dalje kako bi došli do keša. No prodane se mjenice dobavljačima vraćaju kao bumerang – zbog regresnog prava banke polažu pravo na povrat mjeničnog novca. Hoće li biti tužbi?



Svaka usporedba s novim članicama Unije pokazuje zaostajanje, čak i za Rumunjskom i Bugarskom. Istodobno, argumentirana rasprava o propadanju ekonomije ne postoji. Lokalni su izbori još jednom dokazali da su birači ovce kojima je dovoljno zamahnuti domoljubljem, pa izgleda da je rijetko koga briga što se Hrvatska nalazi na ekonomskom začelju EU-a.



Međutim, prema visini stopa i broju izmjena poreznoga sustava, Hrvatska je među europskim rekorderima. Nijedna vlada nije imala ni volje ni želje razumjeti, pa onda i djelovati u smjeru – manji porezi, manje utaje, više proračunskih prihoda. Primjer Zagreba i uvođenje jeftine tramvajske karte pokazuje kako je i u financijama manje zapravo više.



Ekipa 'Informera' odgovara i na jednu dilemu: biti u sustavu PDV-a ili ne? Za koje je poduzetnike i tvrtke to dobro, za koje nije, kakve su granice ulaska u sustav i kako to utječe na konačnu cijenu koju plaćaju kupci njihovih proizvoda i usluga?



Vjerojatno nema putnika koji često lete, a da ne koriste programe skupljanja milja. To je moguće samo ako je aviokompanija članica jednog od takvih saveza. 'Informer' pokazuje tko i kako ima koristi od članstva u njima.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju