Tek je postao punoljetan, ali već jako dobro zna što želi!

 Manjkavosti ne mogu proći pokraj žirija, ali pregačom su spremni nagraditi kandidate koji pokazuju talent te veliku volju za kuhanjem i učenjem. Ponešto talenta, ponešto truda i mnogo volje za učenjem novih kulinarskih bravura pokazao im je knjigovođa Nikola Kotur. Pripremio je pačja prsa u umaku od reduciranog crnog vina i šumskog voća s palentom od heljde. Iako je s folklorom proputovao velik dio svijeta i probao kuhinje raznih zemalja, za audiciju se odlučio spremiti manje egzotično jelo. ''Kad sam vidio njih trojicu počeo me oblijevati znoj'', osvrnuo se Nikola na svoj nastup pred žirijem.

Njegovu vještinu u kuhinji prepoznali su Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović i Melkior Bašić te su bili oduševljeni okusima kojima ih je osvojio. ''Lijepo pikantno začinjeno, sve funkcionira. Ovako perfektno ispeći parku nije lako za jednog amatera'', rekao mu je Stjepan, a Melkior mu je uručio pregaču. ''Želja za MasterChefom sada mi je još sto puta jača'', kazao je Nikola.

Kad ne vozi tramvaj, Katica Bilić voli kuhati za svoju obitelj. Za žiri je pripremila brancin na palenti s blanširanom tikvicom, no to nije bilo dovoljno da dobije prolaz. ''Nije neukusno. Ja ću vam dati da'', rekao je Stjepan. ''MasterChef ove godine traži puno jasniju osobnost odmah u startu i od mene nažalost imate ne'', odlučan je bio Damir. Melkior je komentirao kako je riba dobro filetirana, ali nije dobro ispečena te je s njegovim ''ne'' Katica doma otišla bez pregače. ''Da sam imala još pet minuta, uredila bih komponente bolje i više im posvetila pažnje'', kazala je Katica.

Karlo Lenkić tek je postao punoljetan, ali jako dobro zna što želi biti u životu – kuhar. Ponešto iskustva s kuhanjem ima, budući da radi kao ispomoć u jednoj kuhinji, ali vjeruje da u kuhinji može mnogo više, a to želi naučiti u MasterChefu. Za žiri je pripremio tunu u sezamu s kremom od mrkve i redukcijom crnog vina. Inspiracija mu je jelo Gordane Milaković iz prošle sezone. Iako su mu se školski kolege rugali u osnovnoj školi kada im je rekao da želi biti kuhar, on čvrsto zna što želi i nitko ga u tome ne može pokolebati. S tri ''da'', Karlo je prošao dalje. ''Ja s 18 godina nisam znao tunu tako ispeći'', komentirao je Melkior.

Nepca žirija osvojila je i Tajlanđanka Wannapa Ponyon s tradicionalnim tajlandskim jelom. Njezin je cilj da jednog dana ima svoj restoran. ''Hvala ti što si nam donijela dio Tajlanda u Hrvatsku. Ovo je vrlo balansirano slatko ljuto jelo'', rekao joj je Stjepan. ''Imala si dobre namirnice pa nisi mogla pogriješiti'', kazao je Melkior, a Damir se složio te dodao da je veoma organizirana. S tri ''da'' Wannapa je dobila svoju pregaču i mjesto u MasterChefu. ''Moja budućnost je počela i pobijedit ću na ovom showu'', smatra Wannapa.

Vinko Fain iz Zadra ponovno se prijavio u MasterChef i tražio novu priliku. Ovoga puta pokušao je spojiti nespojivo – morske namirnice sa sirom, školjke s gljivama te ih pred žiri donio s crnom domaćom paštom. No, to nije bila kombinacija s kojom je žiri bio oduševljen, upravo suprotno. ''Očekivao sam od tebe da ćeš ući unutra kao stijena. Ovo za godinu dana nije za prolaz'', rekao mu je Damir.

Medicinska sestra koja želi biti kuharica Margarita Brkić, osvojila je žiri i svojim simpatičnim nastupom i odlično pripremljenim raviolima. ''Došla sam s ciljem da dobijem pregaču'', rekla je i svoj je cilj i ostvarila. Damir joj je odmah dao odgovor ''da''. ''Ravioli su boli glava i zbog toga imaš da od mene'', rekao joj je Melkior, a Stjepan: ''Ovo su jedni od boljih raviola koje smo probali ove sezone''. S tri ''da'', Margarita je dobila pregaču.

Josip Graberec zna raditi mnogo slastica, ali uglavnom prati mamine recepte. Mama mu je na audiciji u pretkuhinji pomogla i da izabere tanjur za serviranje. Po zanimanju je agronom i na svom OPG-u sadi jagode. Osim toga, u crkvi svira orgulje još od svoje 14. godine. Za žiri je pripremio slatko jelo, ali ono nije uspjelo kako je htio. ''Mogao si se za ovo bolje pripremiti. Od mene imaš ne'', kazao mu je Damir. ''Sviđa mi se što si napravio gris. Uspio si. Crumble je najveći problem na tvom tanjuru. Nije dovoljno pečen i ima ga previše. Ali imaš dobre ideje i od mene je dogovor da'', kazao je Melkior. ''Fali mi u ovom desertu nešto hrskavo. Jelo je na granici. Ne bih htio uskratiti želju nekome tko ima veće ambicije i snove od tebe. Smatram svojom odgovornost da dam nekom drugom priliku'', zaključio je Stjepan, čime je Josip ostao bez pregače.

U sljedećoj emisiji saznat ćemo tko je još među pedesetak kandidata koji će dobiti priliku kuhati u sljedećoj fazi natjecanja.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju