Prve reakcije kandidata

U ovotjednim epizodama vidjeli smo kako su se kandidati smjestili u MasterChef vilu. Prvo što su u njoj primijetili jesu fotografije dosadašnjih pobjednika. Dočekao ih je i zid ukrašen fotografijama i novinskim člancima o pobjedniku prošle sezone, Ivanu Temšiću. ''Kao što je naš mentor Melkior Bašić rekao, vjerojatno imamo nekoga iz tima tko će biti sljedeći MasterChef'', istaknula je Anita Vuković, jedna od sedam prvih stanovnika MasterChef vile u ovoj sezoni.

Kandidati se nadaju da će upravo njihova fotografija krasiti središte zida za sljedeću generaciju MasterChefovaca. ''Naravno da želim da kandidati u sljedećoj sezoni vide moju fotografiju na tom zidu'', kaže Nikola Kotur te dodaje: ''Vila mi je super, prostrana, velika, lijepo uređena, prilagođena za sve nas''.

Imao je želju prvi izabrati sobu, nazvavši se ''tata'', a drugi su kandidati zaključili kako taj nadimak zaslužuje i više obaveza u vili. ''Naš tata je našao sobu s četiri kreveta za sebe'', komentirao je Luka Marin. Nikola je tako ostao sam u sobi, ali dodao da čeka druge kandidate i da će vjerojatno s nekim biti u njoj.

Luka Marin, Luka Piasevoli i Leo Jurešić smjestili su se zajedno u drugu sobu. ''Međusobno smo se odabrali, jer smo slične dobi'', kazao je Luka Marin. U ženskoj sobi zajedno su Anita Vuković, Maja Šabić i Lucija Kerečin. Kako su uspješno kuhali u izazovima ''follow the chef'', tako su im se tijekom sljedećih epizoda pridruživali i kandidati tima Stjepana Vukadina i Damira Tomljanovića. Kandidati Bašićeva tima dočekali su ih s pripremljenom hranom. ''Mislim da su stvarno umorni i da je super što im je netko pripremio hranu'', rekao je Nikola.

''Vila je predivna. Kad sam ušla unutra, osjećala sam se kao kraljica'', zaključila je Vesna Slavica.

Kandidatima su dani ispunjeni kuhanjem, promišljanjem o kuhanju i proučavanjem recepata. Osim u MasterChef kuhinji i u vili je glavna tema kuhanje kod svih 21 kandidata koji su zaslužili priliku ući u daljnje natjecanje i borbu za titulom sljedećeg hrvatskog MasterChefa i dobitnika glavne nagrade.

U novoj epizodi MasterChefa kandidate očekuje test kreativnosti, a zbog najuspješnije odrađenog zadatka u prošlom izazovu, Luka Marin dobit će priliku izabrati glavnu namirnicu između tri koje će mu ponuditi žiri. Što će Luka izabrati i kako će ostali reagirati na njegov izbor doznat ćemo već u ponedjeljak!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju