Film 'Kandidat' je dobio i nagradu za šminku Hollywoodskog udruženja šminkera i frizera.

U ovoj političkoj satiri, liberalni guverner James Pryce (Tom Selleck) ugledni je političar i član Demokratske stranke koji se kandidira za predsjednika SAD-a. Problem nastane kad James bude morao odabrati svojeg potpredsjedničkog kandidata, što će dovesti do niza zakulisnih igara čiji akteri su vođeni vlastitim političkim interesima.

Glavna uloga u filmu „Kandidat“ pripala je Tomu Sellecku poznatom po ulozi legendarnog detektiva Magnuma. Selleck je dobio počasni doktorat Sveučilišta Pepperdine. Upravo je on odabran zbog svog izvanrednog karaktera i etičnosti.

Sellecku je prvome ponuđena uloga Indiane Jonesa, međutim on ju je odbio jer je netom prije te ponude dobio ulogu u kultnoj seriji „Magnum“. Kasnije je Selleck kao Magnum u istoimenoj seriji snimio jednu epizodu kao parodiju na film „Indiana Jones: Otimači izgubljenog kovčega“.

Selleck je poznat i po svom prepoznatljivom brku bez kojeg je ostao 1997. godine zbog snimanja filma „Zaluđeni mladoženja“. Od tada se na malim ekranima Tom Selleck pojavljuje bez brkova.

Nakon što je „osvojio“ nagradu za najgoreg sporednog glumca za ulogu u filmu „Kristofor Kolumbo: Otkriće“, Tom Selleck je postao prvi glumac ikada koji je primio sramotnu plaću – 5 dolara.

U ovom filmu glumi i jedna od poznatih „Kućanica“, Teri Hatcher koja je u seriji „Kućanice“ utjelovila vrckavu Susan Mayer. Malo je poznato da je Teri na snimanju „Kućanica“ slomila rebra pokušavajući spontano odglumiti pad preko torte.

Komediju 'Kandidat' ne propustite gledati u subotu u jutarnjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na Nova TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju