Nova TV grupa ostvarila je najveći udio u gledanosti u udarnom terminu tijekom prvih šest mjeseci 2016. godine.

Nova TV grupa sa svojim kanalima Nova TV i Doma TV ostvarila je najveći udio u gledanosti u udarnom terminu tijekom prvih šest mjeseci 2016. godine s visokim udjelom gledanosti od 36,8 posto. Pokazatelji gledanosti svjedoče i o nastavku dominacije programa Nove TV koja je najgledaniji televizijski program i u udarnom terminu i tijekom cijelog dana. U udarnom terminu u prvom dijelu 2016. ostvaruje visokih 31,6 posto udjela u gledanosti, a 22,7 posto gledatelja pratilo je program tijekom cijelog dana. Doma TV je sa svojim hit serijskim programom i uspješnicama bio i najgledaniji specijalizirani kanal i u udarnom terminu i prema cjelodnevnom praćenju gledatelja.

 

Pouzdan i kvalitetan sadržaj koji kreira informativni program Nove TV već godinama pridonosi statusu najgledanijeg Dnevnika Nove TV koji je i u prvoj polovici 2016. najgledanija središnja informativna emisija u Hrvatskoj. Upravo Dnevniku Nove TV svoje povjerenje u potrazi za relevantnim i provjerenim informacijama poklonilo je 36,4 posto gledatelja, a svakodnevno je uz Dnevnik Nove TV bilo gotovo 600 tisuća vjernih gledatelja. Osim putem Dnevnika, prve provjerene informacije političke i društvene scene dana gledatelji su pratili u popodnevnim Vijestima Nove TV koje su najgledanije u svom terminu s udjelom gledanosti od 34,6 posto.

Da pored najkvalitetnijeg informiranja Nova TV gledateljima nudi i najbolju zabavu svjedoče i emisije Nove TV unutar TOP 10 zabavnih emisija, a najuspješnija je hit show Supertalent uz koju se tijekom prve polovice godine redovito zabavljalo gotovo 600 tisuća gledatelja u prosjeku. Najgledanija lifestyle i showbiz emisija i dalje je IN magazin te je ujedno i jedina tog formata unutar TOP 10 najgledanijih zabavnih emisija, a tijekom pola godine održavala je prosjek od 27,2 posto udjela u gledanosti.

 

U potrazi za zabavom i opuštanjem gledatelji su svakodnevno birali upravo Novu TV što pokazuje i dominacija čak 8 serija Nove TV unutar TOP 10 najgledanijih serija na svim televizijama i zauzimanje prvih 5 mjesta na ljestvici. Tuđi život i hit humoristična serija Nove TV Kud puklo da puklo najgledanije su serije u Hrvatskoj. Gledatelji su redom najviše pratili pet serija, koje se prikazuju upravo na Novoj TV: Tuđi život, Kud puklo da puklo, Lud zbunjen normalan, Crna ruža i Pitanje časti, a turska hit serija Tuđi život jedan je od TOP 10 najgledanijih formata na svim televizijama. Tijekom prvih 6 mjeseci u 2016. uz ovu seriju svakodnevno je bilo u prosjeku gotovo 700 tisuća ljudi. Čak sedam filmova koji su najviše zanimali gledatelje prikazani su upravo na Novoj TV, kao i najgledaniji film prve polovice godine – Ledeni ubojica. Sve to potvrđuje vodstvo Nove TV i u segmentu ponude zabavnih sadržaja.


Izvor: AGB Nielsen
Period: 1.1. – 30.6. 2016.
Ciljna skupina 4+
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju