Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Na kultnom mjestu europske prapovijesti, uz pradavno stanište krapinskog pračovjeka, otvoren je novi europski muzej koji će vas svojim multimedijskim sadržajem vratiti u svijet neandertalaca i naše prapočetke. Upravo je multimedija i moderni pristup ono što je ovom muzeju donijelo mnogobrojne nagrade, a kamere Coolturista zavirile su unutar muzeja i otkrile zašto je toliko inovativan.

Novi Muzej krapinskih neandertalaca smješten je u blizini svjetski poznatog nalazišta krapinskih neandertalaca „Hušnjakovo“ s kojim čini jedinstvenu cjelinu za obilazak. U priči o muzeju Coolturist vam donosi detalje još jedne posebne ture koju možete doživjeti u šumi nekoliko kilometara od muzeja. Neandertalci su magičan i mističan pojam europskoga pračovjeka, jedna od mnogih tajni naših prapočetaka. Tko su bili ti ljudi stariji od 30 ili gotovo 300 tisuća godina? To se vrijeme posebice očitava u hiperrealističkom prikazu rekonstrukcije krapinskoga kamenodobnog staništa.



"Park znanosti" je autorski projekt Luke Vevereca u Mokricama koji na zabavan i interaktivan način znanost približava djeci, ali i njihovim roditeljima. Da znanost ne mora biti teška ili dosadna dokazuju reakcije djece koja park posjećuju i žele mu se vratiti više puta. Park je zamišljen s ciljem da se javne površine oplemene interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajem namijenjenim svim dobnim skupinama. Sadržaj čine eksponati, od kojih svaki pokazuje i dokazuje zanimljive pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije. Kako prošetati Sunčevim sustavom u samo sat vremena? Je li moguće razgovarati šaptom na 30 metara? Kako odsvirati himnu Europe - u hodu? ... samo su neka od pitanja na koja će sve dobne skupine u igri i na zabavan način pronaći odgovore uz pomoć izvedenih eksponata koje je potrebno pokretati, svirati, mjeriti i osluškivati.



Razgovarali smo s direktorom Heli centra i isprobali nevjerojatan simulator koji pruža 99% stvaran doživljaj upravljanja helikopterom. Simulator je prvih par godina služio isključivo kao mjesto za vježbanje profesionalnim pilotima, a prema riječima zaposlenika, navodno ni njih nije ostavljao ravnodušnima. Od nedavno Heli centar svoj simulator nudi kao turističku turu i posjetiteljima koji nisu profesionalni piloti kako bi doživjeli kako izgleda upravljanje ili vožnja helikopterom. Provjerite zašto je ovakva avantura idealan poklon svim zaljubljenicima u helikoptere ili obožavateljima adrenalinske akcije.

Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, a nedjeljom na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju