Film o kojem sanjaju djeca diljem svijeta

Michael Bay smatra da prvi tjedan snimanja određuje tijek i tempo cjelokupnog snimanja, Zato radi tako da u prvom tjednu kombinira malo akcije, malo karaktera – pomalo svega tako da se pobudi napetost. Visinu svog zadatka redatelj je otkrio u jednom je intervjuu kada je rekao da je ovo film "o kojem sanjaju djeca diljem svijeta".

Megan Fox ne zna voziti motocikl pa kada su snimali kadrove gdje ga mora voziti netko ju je morao gurnuti tako da ima dobar start i kad je njezin dio završio, netko ju je trebao dočekati da ne padne.

Kako bi snimili seksipilnu Megan, direktori fotografije koristili su nekoliko kamera dok je bila u kadru. Tako je otkrila da tijekom snimanja nosila vrlo kratku suknju i misleći da joj snimaju lice, oni su ju zapravo snimali sa stražnje strane.

Film su snimali četiri dana Jordanu i to u najpoznatijem napuštenom gradu – Petri, parku Wadi Rum poznatom i kao Dolina mjeseca. Kraljevska obitelj iz Jordana koja je inače obožavatelj Transformersa, osigurala je zračne snage za asistenciju.

Neke su scene snimane i u blizini egipatskih piramida u Gizi. Glumcu Johnu Turturru bilo je dopušteno popesti se na jednu od piramida i u jednom se trenutku rasplakao. Kada ga je redatelj upitao što se dogodilo, Turturro je rekao da je nevjerojatno biti na mjestu starom 4000 godina.

Film 'Transformeri 2: Osveta poraženih' ne propustite pogledati u ponedjeljak na Novoj TV! Više filmskih naslova koji vas očekuju ovaj tjedan potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju