Što kada bolesnik toliko pati, kada je bol neizdrživa, kada cijela obitelj trpi zbog toga? Je li tada opravdano okončati takav život?

 Oko eutanazije vjerojatno nikada neće biti konsenzusa. Ali, žena iz naše iduće priče za to ionako ne mari. Što selo kaže, nije ju briga. Jer, nitko nije u njezinoj koži. Nitko od njih ne gleda njezinim očima supruga koji propada, neizmjerno pati zbog bolova koje je ona proživljavala. I zato je odlučila kraj života uzeti u svoje ruke. Potpisala je ugovor sa švicarskom klinikom, u kojoj će, kada to sama odluči, popiti šaku tableta prije nego što voljenom suprugu zauvijek kaže zbogom.

Gledala je kaže smrti u oči, godinu dana ležala nepokretna. Izvukla se ni sama ne zna kako, ali bol koju je tada doživjela, i bol s kojom živi cijeli život - ne zna koliko će još moći podnositi. Alenka Čurtin Janžekovič iz okolice slovenskog Ormoža, donijela je odluku koju su i njezini najbliži smatrali ludom! odlučila je da kada više ne bude mogla, sama će reći zbogom. Poslala je zahtjev i dobila zeleno svjetlo od švicarske klinike za vlastitu eutanaziju. zakon i u njezinoj i našoj zemlji je jasan. Eutanazija nije dozvoljena. Zašto? Koji su arguemnti za i protiv postupka oko kojeg vrlo vjerojatno nikada neće biti kompromisa?

Propuštenu emisiju pogledajte besplatno na novatv.hr

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju