'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u.

'Informer' istražuje - kako će slučaj Agrokor utjecati na banke? O njima ovisi financiranje gospodarstva. Projekcije pokazuju da 25 milijardi kuna Agrokorova duga neće utjecati na poslovanje. Štoviše, banke su vratile kredite koje su uzele od svojih inozemnih vlasnika, oslanjaju se na domaću štednju, pa ni kamate, za razliku od situacije u ostatku svijeta, ne rastu.



Što više afera, čak i osuda, to im birači više vjeruju. Nevjerojatno je koliko je osuđenih političara i onih protiv kojih se vode različiti procesi, ponovno sjelo u lokalne fotelje. Zanimljivo, za te se funkcije ne traže dokazi o nekažnjavanju, ali zato, primjerice, javljate li se na natječaj za tetu u vrtiću, morate dokazati da ste čisti. Ekipa 'Informera' istražila je što o tome kaže zakon.



Hrvatske tvrtke malo ulažu u istraživanje i razvoj. Na razini države to je oko 0,8%. Za usporedbu, EU izdvaja 2%, a Japan čak 3,5%. Naravno, postoje ne samo iznimke nego i tvrtke koje bez istraživanja ne mogu opstati, poput Ine. Bez toga ne bi bilo novih nalazišta i nove nafte.



Analize kažu da se svaki peti stanovnik Hrvatske približio granici siromaštva. Unatoč tomu i unatoč činjenici da se mnogi snalaze kopajući kontejnere, u Hrvatskoj se godišnje baci čak 380.000 tona hrane! Doniranje hrane oslobođeno je plaćanja PDV-a, stoga 'Informer' istražuje - gdje je zapelo?



U Hrvatskoj se slabo i sporo infiltriraju poslovni običaji razvijenoga zapada. Recimo, kada poslodavac raspiše natječaj za posao, rijetko će se o kandidatima raspitati kod prethodnoga poslodavca, a još rjeđe će tražiti njegove preporuke. Kako se onda biraju kandidati? 'Informer' donosi više u ovotjednom izdanju emisije.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr
 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju