Ne propustite prvu epizodu serije 12. rujna u 20:15 na Novoj TV!

Više o liku pogledajte ovdje.Više o liku pogledajte ovdje.oje gledatelje pripremila je još jednu seriju domaće produkcije, koja će bez sumnje, ove jeseni prikovati publiku za male ekrane. Riječ je o sitcomu, pod redateljskom palicom Dražena Žarkovića, naziva "Bogu iza nogu" koji gledatelje vodi u pitoreskno mjestašce okruženo prekrasnim brežuljcima, a tezu da je smijeh najbolji lijek potvrdit će živopisni likovi koje utjelovljuje izvrstan glumački cast poput Mirne Medaković, Filipa Juričića, Sare Moser, Ljubomira Kerekeša, Željka Duvnjaka, Asima Ugljena, Slavka Sobina, Nermina Omića, Elvire Aljukić, Maria Valentića, Dina Rogića..

 

U nastavku upoznajte likove:

Đuro Janjić

Đuro je pravi lokalni seoski frajer, mačo tip, trener lokalne juniorske nogometne momčadi, zaljubljen u svoj nabrijani auto više nego u djevojku Ljubicu.

Premda iskreno voli simpatičnu Ljubicu, vješto izbjegava brak s njom jer se ne želi skrasiti, ali u isto vrijeme želi uživati u svim blagodatima bračnog života, odnosno voli imati ženu kao što je Ljubica da brine o njemu.

Ljubica Birtić

Ljubica je ambiciozna načelnikova tajnica i posebno imenovana savjetnica za kulturna pitanja u Gornjem Dolu.

Simpatična, razdragana, vrckava, ponekad lakomislena, gura nos svugdje, pomalo malograđanka, želi biti prva dama Gornjeg Dola, zna sve o svima. Brine o gradonačelniku i upravlja svim njegovim dužnostima. Poznaje sve u selu, upućena u sve tračeve, sposobna je prikriti sve načelnikove probleme i krive postupke. Zaljubljena je u lokanog mačo frajera Đuru i sanja dan kad će se vjenčati s njim. Trn u oku joj je Tereza, lokalna seks bomba jer bi Ljubica zapravo htjela biti kao ona, ali to nikada ne bi javno priznala.

Mirko Žderić

Mirko je narodski rečeno jednostavan dečko dobar kao kruh koji živi s mamom Zdenkom koja još uvijek brine o njemu kao da je malo dijete. Velikog srca i dobar u duši, Mirko je uvijek spreman pomoći svima u selu, makar i na vlastitu štetu.
On je učiteljičin sin i načelnikov nećak te radi kao pomoćnik u općini premda mu njegov ujak načelnik ne dozvoljava da radi bilo što konkretno. Nesretno je, pomalo pubertetski, zaljubljen u Terezu koju obožava, ali ona ne mari za njega osim kao za prijatelja.
Naivan i neiskvaren, Mirko se bori s Ljubicom za gradonačelnikovu naklonost i vjeruje da bi mogao izgraditi karijeru u uredu, premda nije točno siguran kakva bi to karijera bila.

Više o liku pogledajte ovdje.

Anđelko Žderić

Anđelko je dugogodišnji načelnik Gornjeg Dola koji novac od EU fondova troši na sve osim na ono što bi trebalo. Strastveni je ribolovac koji je nadjenuo ime svakoj ribu u svom ribnjaku.
Više o liku pogledajte ovdje.

Zdenka Žderić

Zdenka je učiteljica, načelnikova sestra, koja zapravo upravlja svojim sinom Mirkom, a pokušava upravljati i svojim bratom Anđelkom što joj malo teže polazi za rukom.

Voli da je sve organizirano po crti i vrijedno obavlja sve kućanske zadatke kao i radove na seoskom imanju. Predavala je u školi gotovo svim seljanima pa uživa njihovo poštovanje i za njih predstavlja veliki autoritet. Njezina je specijalizacija i velika ljubav pravopis i gramatika, a predavala je i tjelesnu kulturu pa se pored nje muški ponekad osjećaju kao u vojnom kampu.

Zdravko Kos

Zdravko, odnosno doktor kako ga svi seljani zovu, lokalni je veterinar. Kako u selu nema pravog liječnika, prisiljen je pomoći i mještanima u rješavanju njihovih zdravstvenih problema.

Njegova je teorija da su ljudi nešto između krave i činčile pa prema toj teoriji propisuje lijekove ljudskim pacijentima. Ostao je udovac nakon smrti supruge Anice zbog čega je počeo češće zavirivati u čašu, ali nije alkoholičar već više hedonist koji uživa u sitnim porocima. Njegov najveći san je imati unuke, ali sin Dubravko je odlučio biti svećenik, a Zdravko to nikako ne može prihvatiti i napravit će sve da svog sina odvede na pravi put… a po njemu je to ženidba.

Dubravko Kos

Dubravko je veterinarov sin svećenik. Iako ga otac stalno nagovara na ženidbu kako bi mu podario unuke, Dubravko vješto izbjegava tu temu.
Više o liku pogledajte ovdje.

Srećko Šojka

Srećko bi volio biti lokalni Robocop, ali umjesto pištolja ima pendrek, a umjesto policijskog auta - bicikl.

Premda radi kao policajac i na sebe je preuzeo uvođenje reda i zakona u Gornjem Dolu, on zapravo nikada nije službeno položio za policajca pa nema dozvolu za uporabu oružja… što je veliko olakšanje svima jer nije baš u stanju rukovati ni svojim biciklom. Srećko je ponekad meta zabave seljana koji ga baš i ne shvaćaju ozbiljno, ali on sam sebe doživljava smrtno ozbiljno, pogotovo kada stavi sunčane naočale kakve nose piloti u „Top Gun“-u čak i za oblačnog dana.

Tereza Pekna

Tereza je lokalna seks bomba, femme fatale, premda ona sebe tako ne doživljava i nikako nije stereotip tupe plavuše jer se smatra ravna muškarcima.

Svjesna je svog dobrog izgleda koji prikladno koristi ako želi postići svoj cilj, ali to radi samo na razni flerta. Brine o svom zdravlju i redovno džogira svako jutro oko ribnjaka. Premda je živjela i u velikom gradu koji ju je očvrsnuo, tamošnji život joj se nije svidio premda nikada ne bi priznala da je zapravo bila nostalgična za rodnim selom. Vratila se na selo kako bi preuzela gostionicu od pokojnog djeda.

Božo

 

Božo je dio seoske grupe radnika zadužene za javne i sve druge potrebne radove. Zajedno sa svojim kolegama Bumbarom i Šokretom vrijeme najviše provodi u seoskoj gostionici i „pod gasom“. Na sebi uvijek ima reflektirajući narančasti prsluk, a često zaboravlja da je oženjen za Evu.
Božo je duša od čovjeka koji je najsretniji u društvu svojih kolega i s bocom piva u ruci. Premda zaboravan uslijed dugogodišnje konzumacije piva i žestice, Božo je inteligentan i ima smisla za humor, a iz njegovih usta i šala nekada zvuči kao aktualan komentar društvene i političke situacije.


 

Krešo

Krešo ili kako ga svi zovu „Šokre“ je lokalni radnik i redoviti inventar lokalne gostionice.

 



Često je zbunjen i sporije kopča pa vic uvijek shvati tek sutradan, ali zbog toga ga njegove kolege ne ismijavaju već potpuno prihvaćaju. Oženjen je s Dragicom.

 

Bumbar

Bumbar, pravim imenom Miroslav, je lokalni radnik, redovit gost seoske gostionice koji cijele dane provodi sa svojim kolegama Šokretom i Božom. Bumbar je jako simpatičan i drag, nije oženjen i nema nimalo ambicija za brak, kao ni za bilo koje druge stvari u životu. Više o liku pogledajte ovdje.

Melita Blažević

Melita je seoska udovica, oštrog jezika i militantnog nastupa, brza na djelu i na jeziku, redovito odlazi na mise i želi biti župnikova desna ruka.

Svi je se pomalo boje jer želi vratiti inkviziciju. Najveća sreća joj je mladi župnik o kojem potajno fantazira.

Biserka

Gospođa Biserka je nagluha bakica koja se petlja u sve što je se tiče, ali i u ono što je se ne tiče.

Uvijek je prva u redu kada se nešto u selu besplatno i iznimno je škrta. Pomalo uživa kada susjedu crkne krava i nema baš visoko mišljenje o ostalim seljanima. Neki je zovu i starom vješticom.

Novu seriju "Bogu iza nogu" pratite od nedjelje 12. rujna na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju