Priča koja govori o hrabrosti i požrtvovnosti šestorice vojnika koji su se borili protiv svih izgleda.

Film je snimljen po istinitoj priči o terorističkom napadu na američki konzulat u Libiji, koji se dogodio 11. rujna 2012. - točno 11 godina nakon strašnog terorističkog napada na World Trade Center, pri kojemu je život izgubilo šestero sigurnosnih službenika, uključujući američkog ambasadora Cristophera Stevensa. Što se zapravo dogodilo u 13 sati tog šokantnog napada? Što se dogodilo sa šest muškaraca koji su djelovali potpuno nesebično i hrabro, riskirajući svoje živote kako bi spriječili još veću tragediju?

Film je izazvao mnoge kontroverze u Libiji. Mnogi su Libijci vjerovali da je u filmu ignoriran doprinos lokalnih ljudi koji su pomogli u spašavanju američkog veleposlanika. Glasnogovornik libijskog ministarstva vanjskih poslova osudio je način na koji je u filmu prikazan libijski narod i opisao ga "fanatičnim i neupućenim".

U filmu su se potkrale i poneke pogreške koje se tiču preciznosti i detalja. Primjerice, na početku filma jedan od vojnika na svom Xboxu One igra poznatu videoigru „Call of Duty: Advanced Warfare“ iako u vremenu u kojem je smještena radnja filma niti Xbox One niti spomenuta videoigra nisu postojali. Također, svi automobili korišteni u filmu su u stvarnosti proizvedeni tek 3 godine kasnije.

U sceni u kojoj se Rone tušira nakon prvog napada on stavlja fotografiju u prorez na zaštitnom prsluku. Na toj se fotografiji nalaze Tyrone Woods, koji glumi Ronea, i njegov sin.


 

Napeti triler '13 sati: Tajni vojnici Benghazija' ne propustite gledati u subotu navečer na Novoj TV.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju