Josipinu priču nagradile su obrazovne ustanove koje su sudjelovale u glasanju za nagradu koju dodjeljuje udruga Pragma.

Priča novinarke Provjerenog, Josipe Pletikosić, o maloljetnoj djeci i mladeži čije su djetinjstvo obilježile tučnjave, bježanje iz škole te život u popravnom domu i o njihovoj želji da postanu bolji ljudi, pokazala se najboljom. Upravo su ovu novinarsku priču nagradile obrazovne ustanove koje su sudjelovale u glasanju za nagradu koju dodjeljuje udruga Pragma. Autorica Josipa Pletikosić, pripremila je nagrađenu priču za istraživački magazin Provjereno, a dio tima Provjerenog postala je prije tri godine. Josipa je ovu vrijednu nagradu za promicanje vrijednosti obrazovanja dobila prvi put prije dvije godine. Tada je nagrađena za prilog koji je objavljen u Dnevniku Nove TV, o školi u Velikoj Gorici koja uči djecu da različitosti ne postoje, pa tako tu školu pohađaju i djeca s potrebnim potrebama.

Ove godine u sklopu priče u kojoj su prikazane nevjerojatne životne sudbine mladića, htjela je pokazati njihovu odlučnost i volju da postanu bolji ljudi. ‘’Htjeli smo kroz prilog pokazati kako odrastanje koje je krenulo krivo ipak može skrenuti na pravi smjer, a potrebno je samo malo volje i upornosti. Drago mi je što su gledatelji to prepoznali i tim više je ova nagrada vrijednija jer dolazi upravo od njih, od učenika i škola, onih za koje priloge i radiš.’’ rekla je Josipa Pletikosić. Posebno se ističe priča 18-godišnjeg Josipa koji je postao otac sa 16 godina, a za život u domu nakon četiri godine kaže kako mu je promijenilo životne vidike. Danas se priprema za obranu mature, nakon čega počinje raditi, a sve sa ciljem, kako je istaknuo, da svojoj djeci omogući bolju budućnost.


Reporterka Provjerenog već je šest godina dio informativne redakcije Nove TV, od čega tri godine kroz različite priče u magazinu Provjereno mijenja ljudske sudbine nabolje, potiče druge ljude na promjene i s jednakim žarom pristupa novinarskom poslu. Dok je radila kao novinarka za Dnevnik nove TV, pratila je nekoliko izbora, kao i suđenje generalima. Jedna od njoj dražih priča koje je napravila u sklopu emisije Provjereno je Kosa ljubavi, akcija koju je pokrenula zajedno s kolegama iz Provjerenog; doniranje kose za djecu oboljelu od malignih bolesti, priča o malom Nikoli kojem su priredili iznenađenje upoznavanja najdražeg nogometaša i prilog Šalji dalje - projekt pomaganja.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju