Znate li kada se koristi pluskvamperfekt?

Hrvoje Drvodelić iz Siska dobro se snalazio s pitanjima koja su mu se otvarala u ''Jokeru'', a uz pomoć majke Snježane koja mu je bila u pratnji uspio se popeti na iznos od 15.000 eura. Međutim, na zadnjim pitanjima nije više imao toliko sreće, a i jokeri su presušili pa je pao na 2.000 eura. Budući da je na posljednjem pitanju odustao, osvojeni iznos još se malo spustio pa je kući otišao s 1.000 eura.

Ovaj košarkaški sudac, lako se snašao i s temom iz područja boksa, pa je točno odgovorio na pitanje: Kad uđe u ring, hrvatski boksač Alen Babić koristi svoj nadimak pa postaje, tko? A) The Monster B) The Savage C) The Destroyer D) The Animal. Točan odgovor, oko kojeg se Hrvoje nije puno dvoumio, bilo je B.

Mama Snježana, inače odlična poznavateljica hrvatskog jezika i gramatike, pomogla mu je s jednim lingvističkim pitanjem: Kako se zove pretprošlo glagolsko vrijeme kojim se ističe radnja koja se dogodila prije neke druge radnje u prošlosti? A) perfekt B) imperfekt C) pluskvamperfekt D) aorist. Sugerirala mu je odgovor C, koji je on prihvatio i točno odgovorio na pitanje.

Na posljednjem, 12. pitanju, mogao je odustati, a ono je uključivalo brojanje stepenica. Koliko kamenih stepenica morate prehodati ako želite doći na vrh kineske svete planine Fanjingshan? A) 2222 B) 4444 C) 6666 D) 8888. Iako ga je otvorio pun entuzijazma, kad je pročitao pitanje i ponuđene odgovore, Hrvoje je zaključio da je bolje da odustane. To se pokazala kao dobra odluka jer, da je odgovarao, odabrao bi opciju C, a točan odgovor skrivao se iza D. S obzirom na to da je bio na 2.000 eura, odustajanje mu je jamčilo da će na ljestvici pasti samo za jedan iznos te je osvojio 1.000 eura.

Novu epizodu ''Jokera'' ne propustite već sutra od 18 sati na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju