Inspirativna drama 'Cake: razlog za život' koja će vas ostaviti bez teksta.

Claire (Jennifer Aniston) se pokušava pomiriti s posljedicama automobilske nesreće u kojoj je poginuo njezin sin i zbog koje živi s kroničnom boli. Ubrzo postane fascinirana samoubojstvom žene iz njezine grupne terapije (Anna Kendrick), te se zbliži s njezinim suprugom. Drama prikazuje na koje načine Clareina bol i tuga utječu na njezino ponašanje i odnose s ljudima koji je okružuju.

Jennifer Aniston, koja u filmu glumi glavnu junakinju, za ovu je ulogu imala inspiraciju iz privatnog života. Njezina prijateljica i kolegica Stacy Courtney radila je u Hollywoodu kao kaskaderka kada je nastradala u nesreći i teško ozljedila noge te je morala odustati od karijere. Zbog težine ozljeda godinama je živjela s kroničnom boli, a s vremenom je postala ovisna o oksitocinu. Međutim, Courtney nikada nije odustala te je kasnije uspjela vratiti i karijeru. Na ovom je filmu radila kao koordinator kaskadera.

U sceni u kojoj se nalazi u liječničkoj ordinaciji Claire kaže da je njezin liječnik opće prakse dr. Shipman. U stvarnom životu zaista je postojao dr. Shipman koji je 2000. godine optužen za ubojstvo više od 250 ljudi, a većina žrtava bili su njegovi pacijenti koje je predozirao lijekovima protiv bolova.

Britt Robertson je snimanje filma „Cake“ bila prva suradnja s Jennifer Aniston, a kasnije su zajedno radile i na filmskoj uspješnici „Majčin dan“.
William H. Macy (poznat po ulozi u seriji „Besramnici“) i Felicity Huffman (Lynette iz legendarne serije„Kućanice“) u ovome filmu glume bračni par, a u stvarnom životu su zaista u braku.

Jennifer Aniston zasigurno je jedna o najpoznatijih holivudskih ljepotica, a publiku je iznenadila činjenica da u filmu „Cake“ Aniston niti u jednoj sceni nije našminkana. Šminka se na Aniston koristila samo kako bi se napravili ožiljci.

Redatelj filma publici je nakon premijere otkrio poveznicu između Claire Bennett koju je utjelovila Aniston i lika iz sasvim drugog filma. Naime, u filmu „Heroji“ Hayden Panttiere je 2006. godine glumila Claire Bennett čija je supermoć bila samozacjeljivanje, za razliku od Claire Bennett u ovom filmu koja pati od kronične boli i na tijelu nosi ožiljke.

Što je sve zanimljivo Jennifer Aniston rekla o snimanju filma i liku Claire Bennett pogledajte u videu. 


Kako se Jennifer Aniston nosi s teškom boli doznajte u filmu 'Cake' u četvrtak navečer na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju