Ni najmanje dosadan lik krije se iza maske naizgled običnog računovođe.

Uloga u filmu 'Računovođa' na listi je najdražih uloga Bena Afflecka, uz uloge u 'Batmanu', 'Loveći Amy', 'Argo', i 'Dobri Will Hunting',. Nakona Batmana želio se okušati i u ambicioznijoj ulozi autističnog genijalca.



Film okuplja izvrsne glumce, dva dobitnika Oscara, J.K. Simmonsa i Bena Afflecka te Annu Kendrick i Johna Lithgowa koji su bili nominirani za Oscara. Jedno sasvim drugo lice koje nije ni najmanje dosadno krije se iza maske naizgled običnog računovođe Chrisa Wolffa. Osim što je matematički stručnjak, skriva i mračnu tajnu. On, naime radi za plaćene ubojice i svjetske kriminalne organizacije.


Prva polovica filma se sastoji većinom od dramskih karakteristika, a posvećena je upoznavanju likova, prvenstveno glavnog aktera. Upoznajemo se s Wolffovim autizmom, načinom kako se bori protiv teške bolesti, ali i kakav utjecaj bolest ima na njega.
Još kao dijete Chris je, iako je bio autistično dijete, imao žestoku obuku svojeg oca vojnika usprkos protivljenju majke. Mlađi brat je, uz starijeg, koji je upravo zbog autizma svakodnevno bio pod oštrom obukom, i sam usvojio razne vještine.


Zbog svojih sposobnosti zapeo je za oko Ministarstvu financija koje predvodi Ray King King, ali s vremenom počinje raditi za tvrtku unutar koje je knjigovotkinja Dana Cummings otkrila financijsku malverzaciju koja uključuje milijune dolara. No, dok Christian polako razotkriva istinu, broj žrtava raste.


Uzbudljivi akcijski film 'Računovođa' ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.


 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju