Pogledajte što vas očekuje u novoj epizodi.

 

U sljedećoj epizodi ''Startaj Hrvatska'' gledatelji će se imati priliku upoznati s pričom Jasne Karavanić koja će predstaviti svoj proizvod, mješavinu začina Jaggety. Kad je prije osam godina Jasna Karavanić odlučila promijeniti način prehrane i izgubiti kilograme, nije ni slutila da će tim korakom iz temelja promijeniti svoj život i stvoriti proizvod koji je neizostavan sastojak svake kuhinje. Njezina dobra ideja razvijala se jako dugo. ''Po prirodi sam jako znatiželjna i jako kreativna, a suprug Marijan me podržavao u svemu. Sve što sam željela raditi, od njega sam imala podršku'', rekla je Jasna.

 

Jednom je prilikom kupila dehidratore koji su stajali nekorišteni, sve dok jednog dana nije došao njezin tata s mnogo povrća. ''Ti dehidratori bi na neki način pali u zaborav, da se sasvim slučajno nije pojavio moj tata s ogromnim torbama punim povrća, osobito peršinovog lista. Mislila sam, što ću s tim, a onda sam se sjetila da imam dehidratore'', ispričala je Jasna. Dosjetila se da bi od dehidriranog povrća mogla napraviti začine. Trebalo je samo zasukati rukave i krenuti. Bilo je mnogo pokušaja koji su bili i promašaji, a suprug ju je podržavao i ohrabrivao cijelim tim putem.

''Jednog časa sam kuhala juhu i stavila sam tu najnoviju mješavinu začina, promiješala žlicom, kušala i rekla – to je to!'', govori Jasna. Kad je bila zadovoljna, ponosno je svojoj prijateljici dala da proba, a i njoj se svidjelo.

Uskoro su je počeli zvati poznanici koji su je tražili da napravi još začina. Kad je vidjela koliki je interes za njezine začine, shvatila je da bi mogla otvoriti firmu i proizvoditi svoj začin za prodaju. Otvaranje vlastite firme, zahtjevan je zadatak koji zahtjeva dosta resursa. ''Štedjeli smo po kunu, dvije i pet, a kad smo zbrojili vidjeli smo da imamo točno toliko koliko trebamo platiti javnog bilježnika i žig. Vjerovali smo da imamo sjajan proizvod koji ima potencijal'', ispričala je Jasna.

Život je nepredvidiv, pa se tako i Jasni dogodilo nezamislivo, a svoju i životnu i poslovnu priču ispričat će u ovotjednoj emisiji ''Startaj Hrvatska''.

Jaggety je mješavina začina, bez bojila i pojačivača arome, a zbog načina prerade povrća i procesa izrade začina, hranjive vrijednosti namirnica maksimalno su očuvane. Jaggety je poseban i po tome što, za razliku od većine mješavina začina, sadrži više od 50% sušenog povrća. ''U svemu ovome vidim Jaggety kao prepoznat i super proizvod kojeg će zaista svi koji se žele hraniti zdravo i zdravo začinjati svoju hranu – kupovati'', rekla je Jasna.

Veliki jedinstveni projekt Nove TV i SPAR Hrvatska, ''Startaj Hrvatska'', pomaže ljudima s idejama i vizijom, a u jedinstvenom TV formatu gledatelji imaju priliku upoznati ukupno osam poduzetnika kojima je pružena prilika života, a jedna među njima je i Jasna.

''Startaj Hrvatska'' će pokazati da ništa nije nemoguće, da se uspjeti može, da se snovi ostvaruju, te da i u najtežim situacijama postoji izlaz koji vodi na put do uspjeha. Ne propustite saznati sve o Jasni i njezinoj Jaggety, u petoj emisiji ''Startaj Hrvatska'' u subotu 31. listopada na Novoj TV.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju