Jedan od najpoznatijih "James Bond" agenata!

Najpoznatija uloga Piercea Brosnana upravo je u "James Bond" serijalima. Ovaj irski glumac svoju je karijeru obilježio mnogim glumačkim, ali i producentskim angažmanima. Donosimo vam zanimljivosti koje sigurno niste znali o Pierceu Brosnanu!

  • Kao dijete Brosnan je gledao Seana Conneryja kako utjelovljuje Jamesa Bonda i tada je, kako je rekao u jednom intervjuu, poželio ući u taj smoking i glumiti najvećeg tajnog agenta.
  • Ima problem s klaustrofobijom koja ga je koštala i nekih uloga.
  • Uz novac koji je zaradio od "James Bond" filmova, dobivao je i automobil nakon svakog snimljenog nastavka.

  • Brosnan je ujedno i najlakši i najteži glumac koji je utjelovio Jamesa Bonda. U nastavku "Zlatno oko" težio je samo 74 kilograma, dok je u nastavku "Umri drugi dan" imao čak 100 kilograma.
  • U jednom od nastavaka Brosnan se igra s vatrom, to jest "pljuje" vatru, a čak ima i položeno za profesionalnog "gutača vatre".

U nastavku "Zlatno oko" najpoznatiji filmski agent vraća se s odmora da bi spasio svijet od katastrofe koja mu prijeti nakon što smrtonosno satelitsko oružje padne u pogrešne ruke!

James Bond (Pierce Brosnan) odlazi u Rusiju u potrazi za ukradenim kodom za GoldenEye, snažno oružje koje elektromagnetskim pulsom može uništiti veliki dio Zemljine površine. Njegov suparnik ovoga je puta odmetnuti agent 006, Alec Trevelyan (Sean Bean). Trevelyanova je suradnica prekrasna Xenia Onatopp (Famke Jannsen), ubojica s kojom Bond ima neriješenih računa.



Film "James Bond 007: Zlatno oko" ne propustite pogledati u nedjelju u poslijepodnevnom terminu na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju