"...nikad ne znaš radi li neki od njih za Blofelda."

Nakon smrti slavnog Rogera Moorea, glumca koji je utjelovio Jamesa Bonda, jedan od njegovih vjernih obožavatelja podijelio je nevjerojatnu priču o susretu s Mooreom.

Marc Haynes, televizijski i radijski scenarist, imao je samo sedam godina kada je upoznao svog idola. U objavi na Facebooku detaljno je opisao svoj prvi susret s Mooreom.

"Imao sam sedam godina kada sam 1983. s djedom bio u zračnoj luci u Nici. Rogera Moorea ugledao sam u čekaonici za odlaske dok je čitao novine. Rekao sam djedu da sam upravo ugledao Jamesa Bonda i zamolio ga da odemo do njega da ga zamolim za autogram.

Moj djed nije imao pojma tko su James Bond ili Roger Moore te je pristao na moju ideju, a kada smo stigli do Rogera Moorea rekao je: "Moj unuk kaže da ste jako poznati. Možete li se potpisati?"

Bio je vrlo šarmantan, možete samo zamisliti. Pitao me kako se zovem i potpisao poleđinu moje zrakoplovne karte, ljubaznu poruku s najljepšim željama. Bio sam u ekstazi, ali dok smo se vraćali na svoja mjesta pogledao sam što je napisao. Teško je to bilo dešifrirati, ali sigurno nije pisalo James Bond. Pogledao je i moj djed te pročitao "Roger Moore". Rekao sam mu da nemam pojma tko je to, bio sam sav pokisao. Rekao sam djedu da je krivo potpisao te da je napisao neko drugo ime.

Moj djed se vratio do Rogera Moorea s potpisanom kartom. Sjećam se da sam ostao sjediti i čuo djeda kako mu govori: "Unuk mi kaže da ste napisali pogrešno ime. On kaže da se vi zovete James Bond". Roger Moore se namrštio kada je shvatio i rukom me pozvao da dođem do njega.

Kada sam mu se približio, nagnuo se prema meni, pogledao u jednu, pa u drugu stranu, podigao obrvu i prigušenim glasom rekao: "Moram sam se potpisati kao Roger Moore jer inače bi Blofeld (poznati zlikovac iz Bondovih filmova) mogao saznati da sam ovdje." Zamolio me da nikome ne govorim da sam upravo vidio Jamesa Bonda i zahvalio mi se što čuvam njegovu tajnu.

Vratili smo se na naša mjesta, a ja sam bio totalno uzbuđen. Djed me pitao je li se potpisao pravim imenom. Nije, odgovorio sam, krivo sam shvatio. Imao sam posla s Jamesom Bondom.

Mnogo godina kasnije, radio sam kao scenarist na snimanju za UNICEF, a Roger je sudjelovao kao ambasador. Bio je divan i dok su ga snimatelji pripremali za snimanje, u prolazu sam mu ispričao priču o susretu u zračnoj luci. Bilo mu je drago čuti priču, nasmiješio se, rekao da se ne sjeća, ali da mu je drago što sam toga dana upoznao Jamesa Bonda.

I onda je učinio nešto briljantno. Nakon snimanja, prolazio je pokraj mene u hodniku, napuštajući zgradu. Kada mi se približio, zastao je, pogledao u obje strane, podigao obrvu i prigušenim glasom rekao: "Naravno da se sjećam našeg sureta u Nici, ali nisam mogao ništa reći, zbog snimatelja, nikad ne znaš radi li neki od njih za Blofelda"."

U svjetskim morima bilježi se sve više nestanaka britanskih i sovjetskih podmornica. Vlade obiju država sumnjaju da ih netko napada pa u istragu šalju svoje najbolje tajne agente. Britanci na zadatak šalju Jamesa Bonda (Roger Moore), a Sovjeti Anyu Amasovu (Barbara Bach).

Njih dvoje ubrzo se udružuju kako bi došli do mikročipa u kojem se nalazi odgovor na njihova pitanja, a na putu će im se naći snagatori bogatog poslovnog čovjeka i moćnog brodovlasnika Karla Stromberga (Curt Jurgens), no žele li spriječiti treći svjetski rat, Bond i Amasova ne smiju ustuknuti ni pred čim.

 

Film "James Bond 007: Špijun koji me volio" ne propustite pogledati u petak u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju