Peti film o Jamesu Bondu sa Seanom Conneryjem u glavnoj ulozi

Peti dugometražni naslov dugovječnog serijala o najpoznatijem tajnom agentu na svijetu, "James Bond 007: Samo dvaput se živi“, redatelja Lewisa Gilberta, glavnog junaka vodi u egzotični Japan.

Kad američka raketa neobjašnjivo nestane iz orbite, Amerikanci posumnjaju na sovjetsku sabotažu. Nakon što Britanci otkriju da je američka letjelica zapravo sletjela u more u blizini Japana, James Bond (Sean Connery) odlazi na novi zadatak. Uskoro doznaje da su i Sovjeti ostali bez jedne rakete pa će zajedno s japanskom tajnom službom morati riješiti ovaj misterij prije nego što dođe do novog svjetskog rata.

Film je dobio naziv po prvoj rečenici pjesme koju je u noveli Bond napisao za svog prijatelja Tanaku. Nancy Sinatra otpjevala je naslovnu pjesmu nakon što joj je otac Frank prepustio tu priliku.

Zanimljivo, ovo je jedini film o Jamesu Bondu koji se podosta razlikuje od novele po kojoj je nastao i jedini u kojem njegova misija ne počinje u Engleskoj. Osim toga, gotovo cijeli film radnjom je smješten u Japanu, za razliku od drugih "James Bond" filmova u kojima se radnja odvija u Engleskoj, Rusiji ili Americi.

Nekoliko minuta posvećeno je japanskom vjenčanju usred filma. U tom dijelu film prati novelu Iana Fleminga koji je posvetio dobar broj njezinih stranica japanskoj kulturi, što je i više nego neobično za knjige o Bondu.

Za vrijeme snimanja filma, na dan kada je Connery dosta snimao i bio iscrpljen, imao je jedan intervju za koji baš i nije bio raspoložen. Međutim, ipak mu je pristupio, a novinar je ostao zabezeknut Conneryjevom ležernom odjećom (majica s vrećastim hlačama i sandalama) pa ga je upitao "Zar se tako odijeva James Bond?". Connery je navodno odgovorio, "Ja nisam James Bond. Ja sam Sean Connery, čovjek koji se voli obući udobno."

Film "James Bond 007: Samo dvaput se živi" ne propustite pogledati u subotu u popodnevnom terminu na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju