Dijelite li i vi njihovo mišljenje?

„James Bond 007: Iz Rusije s ljubavlju” (1963.) druga je po redu televizijska adaptacija jedne od novela iz serije „James Bond” autora Iana Fleminga, nakon filma „James Bond 007: Dr. No” iz 1962.

Sean Connery bio je škotski glumac, najpoznatiji po svojim ulogama Jamesa Bonda u prvih sedam filmova (1962.–1983.). Ne čudi, stoga, da je za svoj glumački talent mnogo puta bio nominiran i osvojio brojne nagrade. Neke od najznačajnijih su Oscar, dvije nagrade BAFTA, tri Zlatna globusa, a 2006. dobio je nagradu za životno djelo.

Osim ovih, vrijedi spomenuti još dvije titule koje krase Conneryja. Naime, časopis People proglasio ga je 1989. „najseksi muškarcem na svijetu”, a deset godina kasnije „najseksi muškarcem stoljeća”.

Sean Connery rekao je da mu je „James Bond 007: Iz Rusije s ljubavlju” najdraži od svih njegovih „James Bond” filmova. I tadašnji američki predsjednik John F. Kennedy svrstao je istoimenu novelu Iana Fleminga u svojih deset najdražih, a ovaj je film ujedno i posljednja adaptacija „Jamesa Bonda” koju je sam Fleming pogledao.

Međunarodna zločinačka organizacija Spectre želi se osvetiti najboljem britanskom tajnom agentu Jamesu Bondu (Sean Connery) nakon što je ubio njihova člana, Dr. Noa. Okrutna Rosa Klebb (Lotte Lenya) dobije naredbu da preuzme taj zadatak.

U svom konzulatu u Istanbulu Sovjeti imaju najnoviji stroj za dešifriranje tajnih poruka nazvan Lektor, kojeg se Britanci žele domoći. Rosa će narediti lijepoj Ruskinji Tatiani Romanovoj (Daniela Bianchi), koja u konzulatu radi na Lektoru, da stupi u vezu s Jamesom Bondom.

Film "James Bond 007: Iz Rusije s ljubavlju" ne propustite pogledati u subotu poslijepodne na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju