Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Od visoke stope nezaposlenosti i mogućnosti biranja zaposlenika stigli smo do praznoga tržišta rada. Naravno, ne samo zbog toga, no poslodavci već predugo traže porezno olakšavanje rada, ako ne zasebno, onda barem kao dio paketa poticanja ulaganja. Koja, unatoč oporavku i rastu, i dalje izostaju.



Možda se turizam, kao glavni pokretač rasta, smatra djelatnost u kojoj digitalizacija nema što raditi. No, prevarili biste se, i turizam se velikim dijelom preselio na virtualne platforme. Iako je stupanj digitalizacije privatnoga sektora poražavajući, doista nema grane ni djelatnosti koja bez nje može preživjeti. Informer istražuje zašto je onda nema u većem postotku.



Kako producenti stižu do glumaca, kako se živi u toj branši, jesu li se prije snimali bolji filmovi, otkriva Jakov Gavran. Osim što je sin Mire Gavrana, Jakov je još mnogo toga – slikar, redatelj, sinkronizira animirane filmove, izrađuje makete i bavi se viteštvom. Ne propustite rubriku Moj novac.

Gomilanje stvari način je na koji živimo. No sustav u kojem kupujemo, kratko koristimo, pa odbacimo jer više nije održiv. Planet je prepun smeća, a resursa je sve manje. I Europska je unija sada naložila da s linearne ekonomije moramo prijeći na kružnu. To podrazumijeva velike promjene u poslovanju. Iako je hrvatskih primjera premalo, ipak ima tvrtki koje su se odlučile za kružni način poslovanja.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju