Kandidate posjetili njihovi bližnji

 Kuhanje u posljednjem gastroduelu za natjecatelje MasterChefa donijelo je veliko iznenađenje. Ne samo da su kuhali u inspirativnom ambijentu Rougemarina Parka nego im je i nakon što su pripremili jela, žiri, sastavljen od Stjepana Vukadina, Melkiora Bašića i Damira Tomljanovića, otkrio da će im ovoga puta gosti biti njihovi najbliži.

''Iznenađenje van svih iznenađenja'', rekla je Ana Antunović koja nije očekivala da će joj roditelji doći čak s Pelješca. ''Stvarno nisam očekivao oca i majku ovdje'', kazao je Frano Kekez iznenadivši se što ih vidi. ''Jako sam uzbuđena, svi koji su mi bitni su tu, fali još ljudi, ali lijepo mi je'', istaknula je razdragano Gorana Milaković. Željka kaže da se emocionalno šokirala. ''Do sad smo kuhali za ljude koji nam nisu poznati, a sada imamo ipak pristrani žiri'', pomislila je Zvijezdana Posavec, budući da inače gosti uz žiri ocjenjuju jela. Međutim, ovoga puta gastroduel ipak nisu ocjenjivali gosti nego žiri i vlasnik Rougemarina Marin Medak. ''Teško da će vaši bližnji biti relativno objektivni'', objasnio je Stjepan ovu promjenu u ocjenjivanju.

Tema kuhanja ovoga puta im je bio ''barbecue brunch''. Morali su pripremiti pet jela s pet osnovnih namirnica koje su uključivale svinjska rebarca, mljeveno meso, pileća krilca, svinjski vrat i tiger kozice. Uz svako jelo osim burgera morali su napraviti i prilog ili umak i sve to u 90 minuta.

Vještine vođenja kulinarskih timova ukrstila su ovoga puta dva prijatelja Tomislav Marković koji je prvi birao pregaču te je izabrao plavu i Filip Pleteš koji je dobio prvenstvo biranja prvog člana svog tima. Izabrao je Emu Baniček: ''Ema je dosta drugačija od mene po pitanju principa kuhanja i to mi treba, kako bi radila balans nekim kojim jelima''. U tim je izabrao Goranu Milaković jer ''ona slaže ponajbolje tanjure u ovoj emisiji, za razliku od mene, pa sam je najviše uzeo i iz tog vizualnog dijela''. U Filipovom timu bila je i Željka Bleuš. ''Drago mi je da ću kuhati u crvenom timu'', kazala je Željka prije nego su krenuli raditi brunch. Filip je izabrao i Tihomira Bježančevića te Roka Kulušića-Nerala koji je u prošlom gastrodueleu bio suchef Tomislava, a ovoga puta bio je suchef Filipu.

Tomislav je svoj tim formirao prvo izabravši Zvijezdanu Posavec koju je nazvao ''kraljicom okusa''. ''S njom sam htio kuhati i prije, ali nismo imali priliku. Dobro je upoznata s vegetarijanskim okusima i vjerujem da će pridonijeti timu'', objasnio je Tomislav. Izabrao i Karmen Jurčić koja je već prije izrazila želju da bude u njegovom timu te Anu Antunović. Ponovno je izabrao Franu Kekeza. ''S Tomislavom sam već surađivao i osoba je s kojom se može razgovarati, koja je promišljena '', rekao je Frano, dok se Tomislava nada da će Frano ponovno biti timski igrač. Tomislav je u svoj tim izabrao još i Ivana Temšića koji mu je u ovom gastroduelu bio i suchef. ''Kao pomoćnik ću biti temperamentan i glasan jer je to u skladu s mojom prirodom, ali spustit ću se ispod njega jer on je chef'', kazao je Ivan.

Kada su dogovarali pripremu jela, Roko je bio više sklon eksperimentiranju, a nakon što su kandidati izložili svoje ideje u crvenom timu, on je istaknuo kako su burgeri sami po sebi dosadni, ali pojedini kandidati uspjeli su ga uvjeriti da će njihovi burgeri zbog različitih tehnika biti zanimljivi i sočni. Bez neslaganja nije prošlo ni u plavom timu u kojem je Frano ponovno izražavao ljutnju i neslaganje, ali Tomislav ga je uspio kontrolirati.

Nakon odgovora što će pripremati, otišli su po dodatne namirnice u dućan. ''U dućanu ja i moj suchef Roko imamo jasan plan, jedan lijevo jedan desno'', kazao je Filip dodavši kako je najvažnije uzeti glavne namirnice i ono što će biti komplementarno njima, što je važno naglasiti budući da se znalo dogoditi da kandidati dođu u dućan po namirnice i zaborave uzeti glavnu.

I Filip i Tomislav bili su veoma ponosni na svoj tim nakon što su jela zgotovljena, a kada su čuli tko su im gosti dodatno su se opustili. Tomislavov tim napravio je klasični burger, tiger shrimp umotan u pancetu sa svježim povrćem, tacos tortile s korabicom, zapečeni krumpir, pileća krilca sa sweet chilijem, rebrica sa špekom, a Filipov tim tiger shrimp, kremu od avokada te je nazvali avoneza, rebrica kuhana u crvenom vinu, chips od krumpira, burger, namaz od ananasa, tortilu sa svinjetinom, ražnjić u svježoj varijanti te pileća krilca. Filip se pobunio na izbor svog tate jer je uzimao hranu od suparničkog tima umjesto njegovog, dok je tata priznao da će nakon ovog MasterChef iskustva Filip zasigurno kuhati bolje od njega.

Iako su gosti bili oduševljeni hranom, ocjenjivanje je ipak bilo samo na žiriju i Marinu koji je u ovom gastroduelu ugostio MasterChef kandidate.

Čije im je jelo s roštilja bilo bolje – ono plavog ili crvenog tima, doznat ćemo već u sljedećoj epizodi.

Emisiju "MasterChef" pratite od ponedjeljka do srijede i u petak u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju