Vrhunski i iskusni reporteri pratit će kandidate kroz cijelu izbornu kampanju.

Informativni program Nove TV priprema kvalitetan sadržaj za praćenje predstojećih predsjedničkih izbora, kako bi se građani na najbolji način i pravovremeno mogli informirati o svim kandidatima te kako bi mogli odlučiti kome će dati glas prema vlastitim uvjerenjima.

Vrhunski i iskusni reporteri pratit će kandidate kroz cijelu izbornu kampanju, u formi izvještaja, javljanja uživo, intervjua, istraživanja i sučeljavanja. Na sam dan izbora 22. prosinca emitirat će se poseban izborni program.

“Informativni program Nove TV i ove je godine pripremio raznolik izbor sadržaja koji ćemo ponuditi gledateljima ne samo onima koji prate TV, nego sve naše platforme, kako bi se što bolje informirali o kandidatima i donijeli najbolju odluku na dan izbora. Planiramo organizirati i sučeljavanja te se nadamo da će vodeći kandidati prepoznati važnost te forme i iskoristiti mogućnost debatiranja o najvažnijim pitanjima u zemlji sa svojim najvećim političkim oponentima. Što se tiče izborne noći, pripremamo višesatni program s brojnim gostima i javljanjima iz stožera. Gledatelji će po prvi puta moći uživo pratiti što se sve događa iza scene predsjedničkih izbora”, rekla je direktorica informativnog programa Ksenija Kardum.

Izborni program će iz studija Nove TV voditi dugogodišnji politički novinari Mislav Bago i Sabina Tandara Knezović. Osim njih u studiju će uz gledatelje izbornu noć provesti i Vjekoslav Đaić te Valentina Baus koji će predstaviti neke programske novitete.

„I nakon odrađenih tridesetak raznih izbora i za ove imam tremu kao da su prvi i posljednji. Vrhunac i ovih izbora bit će sučeljavanja nakon kojih će građani imati jasniju sliku tko što nudi i koga će naposljetku izabrati“, rekao je Mislav Bago, urednik i komentator Nove TV.

„Za svakog političkog novinara period u koji smo ušli svakako je jedno od stresnijih razdoblja. Uz dnevni ritam i informativne emisije Nove TV i kampanju koja se poprilično zahuktala traju i pripreme za sučeljavanja, ali i program koji ćemo emitirati u izbornoj noći. Jako je puno posla pred nama. A ako je suditi prema anketama čekaju nas neizvjesni izbori", dodala je Sabina Tandara Knezović.

O događajima vezanim uz izbore reporteri će izvještavati s terena i iz studija, koji će i ovog puta biti vizualno atraktivan, tim produkcijske grafike Nove TV i ove godine pomiče granice, te za ove izbore nudi još atraktivnija i pristupačnija vizualna rješenja koja će gledateljima omogućiti jednostavniju konzumaciju različitih informacija i rezultata.

Uz lica Nove TV u studiju će biti i profesor Tihomir Cipek, ali i drugi relevantni gosti. Među novostima ove godine jest još jedan komentator u studiju, radi se o komunikacijskoj stručnjakinji Gabrijeli Kišiček koja će pratiti i analizirati verbalnu i neverbalnu komunikaciju kandidata i kandidatkinja te budnim okom pratiti jesu li ta dva komunikacijska aspekta konfliktna ili ne.

Najnovije informacije o kandidatima Nova TV prenosit će do ponoći 20. prosinca, kada nastupa dvodnevna izborna šutnja.

Sve relevantne informacije moći će se pratiti i na portalu DNEVNIK.hr koji će aktivno pratiti kampanju kroz posebnu rubriku portala 'Predsjednički izbori' kao i na društvenim mrežama. Za digitalne kanale kreirani su posebni sadržaji poput vodiča izbora, anketa, infografika... Svaki je predsjednički kandidat pozvan da slijedećeg utorka dođe u redakciju DNEVNIK.hr-a gdje će dobiti priliku da se predstavi u petominutnom videu, a termini snimanja dodijeljeni su po abecednom redu.

Središnja informativna emisija Dnevnik Nove TV najgledanija je informativna emisija u Hrvatskoj od 2010. godine. Svaki dan Dnevnik Nove TV u prosjeku prati više od pola milijuna gledatelja, odnosno 82% više gledatelja nego prvog konkurenta i 92% više nego kod drugog konkurenta, te će tim informativnog programa Nove TV i tijekom ovih izbora biti na strani svojih građana i kreirati i plasirati sve relevantne i vjerodostojne informacije koje su u njihovom interesu i temeljem kojih će lakše donijeti svoju izbornu odluku.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju