Ovakvo nešto rijetko se viđa!

Sa svojim šarenim pročeljima, kamenim uličicama, ali i duhovitim mještanima, Dizmovo je brzo osvojilo mnoga srca. No prije samo nekoliko mjeseci izgledalo je drugačije, a to malo mjesto smjestilo se, naime, na Zagrebačkom velesajmu.

"Kada sam prvi put dobila scenarij u ruke palo mi je na pamet ideja da nikada nismo snimali u Istri ili nekom malom primorskom gradiću i da bi to bilo divno. Ali znajući naše financijske, a bome i vremenske okvire znali smo da je to nemoguće tako da se rodila ideja da dovedemo Istru u Zagreb. U razgovoru s najboljim scenografima, nekako smo razrađivali kreativnu ideju kako bi taj set izgledao i došli do rješenja kako sagraditi jedan mali gradić ovdje kod nas u studiju", objasnila je Sanja Tucman.



Zahvaljujući ovakvom setu, snimati se može i u posebnim okolnostim poput ove situacije kada vlada pandemija koronavirusa.

"Ovo je bila idealna situacija da napravimo nešto svoje, pa ajmo reći da smo u mini karanteni. Ekipa nam je ovdje, sagrađen je cijeli grad, to nije samo ovaj trg ovdje. Ja ne znam jel u novije doba u Hrvatskoj izgrađen jedan ovakav razvedeni set, čak i kod stranaca, oni jesu radili velike objekte, ali ovako razvedeno ne znam", zaključila je Sanja.

Najveći je ovo set na otvorenom ikad u Hrvatskoj. A napravljen je prema uzoru na najveće inozemne gradnje.



"Mislim ovo je ozbiljan posao, kolege već više godina, čak i desetljećima su radile takve stvari, ali većinom vani i za jako velike i skupe produkcije. U zadnje vrijeme se možda par puta u zadnjih desetak godina desilo da se nešto ove veličine gradi, a u hrvatskoj produkciji gotovo nikad", otkrio je Ivan Veljača.

Nakon kraće pauze serija "Dar Mar" se na male ekrane vraća u ponedjeljak. Kakve sve zgode i nezgode čekaju Dizmovčane, ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka na programu Nove TV.




 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju