'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u.

Iz Agrokorovih je financijskih izvješća prije najmanje dvije godine bilo jasno da je oluja na pomolu. Drugo je pitanje zašto to nisu vidjeli revizori i zašto nisu reagirali. 'Informer' istražuje - što se to moglo iščitati iz Agrokorovih financijskih izvješća? I hoće li revizori odgovarati ako se dokaže da su brojke namještene?



Razni su „Agrokori“ samo jedan od razloga napuštanja broda koji tone. Prema procjenama demografa, iz Hrvatske se u prosjeku godišnje iseljava oko 40 tisuća ljudi, i to uglavnom obrazovane mlade radne snage. No, je li trava doista drugdje zelenija?



Davno prije nego što je 'Informer' pokrenuo rubriku 'Financijska pismenost', HNB je odlučio financijski obrazovati mlade ljude kako bi razumjeli gdje se kriju rizici. U opsežniju edukaciju HNB je krenuo nakon lanjskog istraživanja razine financijske pismenosti. Rezultati su pokazali da je edukacija nužna za mlade i građane nižih primanja i slabijeg obrazovanja.



Iako u svakodnevnom životu sve više rabimo kartice, gotovina je daleko od toga da je izbacimo iz igre. Zakon o zaštiti novčarskih institucija Hrvatsku čini jednom od najrigoroznijih zemalja kada je riječ o osiguranju gotovine. Blindirana vozila, naoružana posada, elektrokemijski kovčezi, GPS uređaji... sve to gotovinu čini vrlo skupom.



Zemlje Jugoistočne Europe imaju veliki potencijal obnovljivih izvora energije, a prema posljednjim studijama cijela bi regija mogla temeljiti svoju energetsku budućnost gotovo 100% na tim izvorima. U tome žulja samo jedna stvar - ti su projekti u regiji tri puta skuplji nego, primjerice, u Njemačkoj. Zašto? Ekipa 'Informera' istražila je za ovotjedno izdanje emisije.

 


'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju