Neustrašivi brat i sestra sada se bore protiv čudovišta i tragaju za zlom vješticom koja otima djecu

Nakon proživljene traume u djetinjstvu i bijega iz kućice od medenjaka, odrasli Ivica i Marica svoj su život posvetili lovu na vještice.

Neustrašivi brat i sestra sada se bore protiv čudovišta i tragaju za zlom vješticom koja otima djecu. Kad vještica otme petero djece iz sela, Ivica i Marica bez razmišljanja kreću u veliki lov! Imaju oružje, stav i iskustvo potrebno za pobjedu, ali ovoga će se puta morati suočiti sa silama zla koje su puno snažnije od vještice… sa svojom vlastitom prošlosti!

Nakon mnogih ekranizacija poznatih bajki, došao je red na priču o Ivici i Marici. U filmu 'Ivica i Marica: Lovci na vještice' redatelj Tommy Wirkola prikazuje život Ivice i Marice u svijetu odraslih, a ideju je dobio još za vrijeme studija u Austriji. Ubrzo ga je otkrila produkcijska kuća Gary Sanchez, a Wirkola je konačno ideju prezentirao na sastanku s kućom Paramount Pictures i osvojio ugovor.

Iako glume brata i sestru, glumac Jeremy Renner koji u filmu portretira Ivicu zapravo je petnaest godina stariji od Gemme Arterton koja je otprije poznata kao Bond djevojka iz filma 'Zrno utjehe'. Osim Gemme, potencijalne glumice za ulogu Marice bile su Diane Kruger, Eva Green i Noomi Rapace, ali ulogu je ipak dobila Gemma koja je svojom odličnom izvedbom u filmu 'Otmica Alice Creed' osvojila redatelja Wirkolu.

Zanimljivo je da Ivica u filmu boluje od dijabetesa kao posljedice prevelike konzumacije slatkiša u djetinjstvu, iako takvo što nema nikakvog temelja u stvarnom životu jer dijabetes ne nastaje zbog prevelikog unosa šećera. U originalnom je scenariju i Marica patila od poremećaja prehrane zbog istih razloga, ali naposlijetku je taj dio izbačen iz samog filma. U filmu su vidljivi i elementi vesterna, a sam Wirkola izjavio je kako mu je jedan od utjecaja bio uspješan redatelj Quentin Tarantino.

Film "Ivica i Marica: Lovci na vještice" ne propustite u subotu u večernjem terminu na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju