Novinarsko –književnički susreti 'Grad - to ste vi' utemeljuju se kao manifestacija koja će sačuvati uspomenu na ratnog izvjestitelja Sinišu Glavaševića kao i na sve žrtve Domovinskog rata.

Urednica redakcije vanjske politike Nove TV Ivana Petrović te reporter Andrija Jarak sudjelovat će u raspravi 'Izazovi suvremenoga novinarstva u aktualnom društveno-političkom okruženju i u službi običnog čovjeka', na 12. Novinarsko –književničkim susretima 'Grad - to ste vi'.

Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i očuvanja uspomene na ratnog novinara, izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića, u subotu 19. studenog održat će se okrugli stol u Gradskoj knjižnici Vukovar s početkom u 18:00 sati.


Uz Andriju Jaraka i Ivanu Petrović gosti okruglog stola su i urednica i voditeljica Hloverka Novak-Srzić s HTV-a te književnik Zoran Žimirić.


Novinarsko-književnički susreti 'Grad to ste vi' utemeljuju se kao manifestacija koja će na najprimjereniji način sačuvati uspomenu na novinara, ratnog izvjestitelja i književnika S. Glavaševića, na sve žrtve u Domovinskom ratu i sačuvati ih od zaborava. Poseban naglasak u sklopu ove manifestacije dat će se na dimenzije zločina koji se dogodio na Ovčari, 20. studenog 1991. godine gdje su žrtve bili ranjenici i civili vukovarske bolnice.


Utemeljitelji susreta su Hrvatsko novinarsko društvo, Društvo hrvatskih književnika, Hrvatski radio Vukovar te Gradska knjižnica Vukovar.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju