Ivana Paradžiković, urednica emisije 'Provjereno' dobitnica je nagrade 'Krunoslav Sukić' za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava.

Svoju nagradu je posvetila Aleksandri Zec: 'Nagradu sam plosvetila Aleksandri Zec zato što me njezina tragična sudbina duboko potresla. I ja sam u ratu imala isto godina kao Aleksandra Zec kada su je prije 25 godina iz kuće nasilno odveli i smaknuli na Sljemenu. Mislim da kao društvo nećemo napredovati ako sve zločine ne osudimo'.

Njeno profesionalno i ljudsko zalaganje za socijalnu pravdu, ljudska prava i demokratske standarde kroz emisiju 'Provjereno' bilo je povod za dodjelu ovogodišnje nagrade „Krunoslav Sukić“ 2016. Tijekom godina 'Provjereno' je postalo oslonac mnogih ljudi.
 

'Provjereno' je mnogo puta ukazalo na nepravde te svojim emisijama potiče sustav na reakciju, djelovanje i pružanje zajamčenih prava. Svojim pričama nerijetko je znalo ganuti cijelu Hrvatsku te potaknuti reakciju i pomoć onim kojima je pomoć potrebna te je dalo snažan glas onima koji su zahtijevali pravdu u borbi protiv moćnih protivnika.

Ivana Paradžiković dugogodišnja je urednica „Provjerenog“ Nove TV, emisije koja je nedavno obilježila 400 prikazanih epizoda, a povodom primitka nagrade „Krunoslav Sukić izjavila je: 'Iznimna mi je čast primiti ovu nagradu jer već 10 godina redakcija Provjerenog glas je obespravljenih, zaboravljenih, marginaliziranih... U tih smo 10 godina postali sinonim borbe za pravdu u društvu. Držimo svojom odgovornošću boriti se za one kojima je nanesena nepravda, uzeto dostojanstvo, one koji misle, izgledaju ili vole drugačije, one koji pripadaju ne samo nacionalnoj nego bilo kojoj manjini i zato me ova nagrada, kao priznanje našeg rada čini iznimno ponosnom."
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju