Isprobajte recepte iz treće epizode showa Moja mama kuha najbolje!
10.12.2015 / 11:10 / Zanimljivosti
Dijana i Tea pobijedile su dvostruke pobjednike Vjekicu i Domagoja!

Više o showu Moja mama kuha najbolje pratite na punkufer.hr, a propuštene epizode showa pogledajte na Nova Plus
Pobjednici treće emisije su mama Dijana i kći Tea koja je prema maminom receptu skuhala ''Špek piletinu u tijestu'' te je ovaj tim kući otišao s bonom Konzuma u iznosu od 2000 kuna.
Tim Vjekica i Domagoj pripremili su ''Pureće šnicle s tjesteninom“ te izgubili u svom trećem kulinarskom dvoboju.
Isprobajte njihove recepte!
RECEPTI:
„Špek piletina u tijestu“
Sastojci:
~piletina
~špek
~glatko brašno tip 500
~prašak za pecivo
~jogurt
~sol
~papar
~ulje
~vrhnje za kuhanje
~slatka mljevena paprika
~češnjak
~crvena paprika
~maslac
Priprema: Meso narezati na trakice i začiniti. Oko svake trakice omotati špek. Ispeći na malo masnoće. Od šalice brašna, jednog jogurta, soli, praška za pecivo i malo ulja zamijesiti tijesto. Pečenu piletinu sa špekom omotati s tijestom i staviti u pećnicu. Na tavici i masnoći na kojoj se pržila piletina popeći na trakice narezanu papriku. Kad se izvadi paprika u toj tavici napraviti umak od brašna, vode i vrhnja za kuhanje te naravno posoliti.
„Pureće šnicle s tjesteninom“
Sastojci:
~puretina
~senf
~ružmarin
~papar
~limun
~vrhnje za kuhanje
~parmezan
~peršin
~brašno
~voda
~sol
~jaje
Postupak:
Isjeći šnicle na manje komade i začiniti ih solju, senfom, ružmarinom, limunom i paprom. Ostaviti ih malo u pacu. Dotle napraviti tjesteninu. U posudi zamiješati brašno, vodu, sol i jaje. Kad se smjesa poveže razvući tijesto i izrezati rezance. Napacane pureće šnicle ispeći na maslinovom ulju. Dodati 2 dcl vrhnja za kuhanje i kratko prokuhati. Tjesteninu preliti s dobivenim umakom i puretinom i sve začiniti s parmezanom i peršinom.