Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Svaki će moderniji ekonomist ustvrditi da je tekstilna industrija relikt prošlosti, jer nikako ne možemo konkurirati jeftinoj proizvodnji s istoka. Netočno! Nekadašnja tvornica za pamučnu industriju ne samo da je izbjegla stečaj nego i često prima studente iz razvijenih zemalja koji je smatraju oglednim primjerom inovativnosti i tradicije.

Rado bismo ostali u pozitivnoj vibraciji, ali posljednjih nas tjedana zatrpavaju lošim vijestima sa svih strana, od Europske komisije do godišnjaka svjetske konkurentnosti. O tome kamo idemo, za Informer govori prva dama Ekonomskoga instituta Maruška Vizek.

Mnogi menadžeri ne samo da se nisu probijali na inozemnim tržištima nego ni onda kada jesu, nije im palo napamet da, poput konkurenata, koriste sve alate proboja, uključujući i usluge lobista. I to unatoč tomu što Hrvatska broji čak 67 različitih lobističkih organizacija. Informer pita zašto!

Znate li što je to apsentizam? Izbjegavanje dolaska na posao, po čemu su Hrvati u europskome vrhu, zbog čega se i tvrdi da su lijeni. S druge strane, poslodavci nikako ne uspijevaju privući radnike, a nažalost nisu skloni ni kopiranju tuđih pametnih rješenja. Evo priče o tome kako ubiti dvije muhe jednim udarcem!Unatoč svježem sjećanju na svjetsku financijsku krizu i slučaj švicarac, tek će rijetki pratiti što se događa na svjetskim tržištima. A trebali bi, jer sve to prije ili kasnije stigne i u naše dvorište. Što smo dosad mogli naučiti iz svjetskih zbivanja i što bismo trebali pratiti – doznajte u rubrici Moj novac.'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 09. lipnja na Novoj TV i nedjelju 10. lipnja na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju