Više saznajte u ovotjednoj emisiji

 

Školska godina privodi se kraju, a vrijeme je i priprema za maturu. Zahtjevan je to proces za školarce, ali i njihove roditelje – što psihički, što financijski. Hrvatski, matematika, kemija i fizika predmeti su iz kojih učenici, maturanti, ali i studenti najčešće trebaju instrukcije. Iako je ovakva vrsta poduke prisutna desetljećima u Hrvatskoj, često spada u sivu ekonomiju. Zbog čega je toliko prisutna, pogledajte u ovotjednoj epizodi Informera.

Ekonomija izvan okvira fluidan je pojam, no istražili smo kako izgleda u praksi pri integraciji teže zapošljivih. Organizacije koje zapošljavaju osobe iz različitih zemalja, oni koje im pomažu u prilagodbi te Ministarstvo unutarnjih poslova daju im svoj doprinos.

Poremećaji u lancima opskrbe tijekom i nakon covida, utjecaj klimatskih promjena i sveprisutna inflacija razlozi su našeg posjeta konzultantici u poljoprivredi. Povezanost prehrambene i poljoprivredne industrije, samodostatnost Hrvatske i Europske unije te vraćanja starih cijena dio je onoga o čemu smo razgovarali u ovotjednoj epizodi Informera,

90 tisuća kuna - toliki nam je javni dug po stanovniku, a ako je država zadužena kako neće biti njeni građani. Stoga u ovotjednom prilogu Informera najprije donosimo zablude o dugovanjima, a potom prilog o racionalizaciji troškova.

Loše upravljanje novcem, virusna pandemija, rast kamatnih stopa, ali i inflacija razlozi su zbog kojih se mnogi građani, ali i tvrtke moraju suočiti s racionalizacijom troškova. Je li isplativa?

Područje Nove Gradiške i okolice povijesno je poznato po obrtima koji su se bavili izradom i rezbarenjem predmeta od drva. Rijetki su to nastavili njegovati i danas, stoga smo se u potrazi za takvom obrtničkom pričom uputili u Davor.

Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju