Više saznajte u ovotjednoj emisiji

Ministarstvo gospodarstva tjednima nam ne želi omogućiti snimanje priloga o robnim zalihama. Ono što smo doznali jest da su robne zalihe vrijednosti pola milijarde kuna, no u tom je iznosu polovica prehrambenih, a druga su polovica neprehrambeni proizvodi. Zašto se ti podatci drže u tajnosti, ali i zašto imamo nepotrebnu reprizu otprije dvije godine s pretjeranom kupovinom namirnica odgovara predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore u ovotjednom Informeru.

Nastavljamo s primarnom gospodarskom djelatnošću. Bilo da je riječ o uzgoju voća i povrća, žitarica ili stočarstvu, u Hrvatskoj se obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvom bave pretežno osobe starije od 61 godine. U ovotjednom Informeru donosimo koliko je ovaj vid poduzetništva privlačan, ali i profitabilan mladima.

 

Nakon što smo u prošloj emisiji izvijestili o linijskim cestovnim i teretnim prijevoznicima te utjecaju poskupljenja energenata na njihovo poslovanje sada smo odlučili provjeriti situaciju kod taksista.
Bilježe li pad ili rast prometa, kako se oporezuju kod nas, a kako u drugim zemljama Europske Unije donosimo u ovotjednoj epizodi Informera.

 

Kozmetika, proizvodi za skladištenje i posluživanje u kuhinji, bijela tehnika, ali i preparati za mršavljenje nalaze se na popisu proizvoda tvrtki koje posluju u Hrvatskoj u obliku Piramidalnih shema. Radi li se o legalnom ili ilegalnom načinu poslovanja doznajemo od onih koji to rade, ali i sastavljaju tužbe.

 

Nekretnine su neiscrpna tema - od nedostižnih cijena do realnosti tržišta. Zato smo odlučili vratiti rubriku zablude u kojoj donosimo – je li istina da se za cijenu kuće u Slavoniji ne može kupiti ni garaža u Zagrebu, je li Dubrovnik doista najskuplji i ono što sve zanima – hoće li cijene padati.

 

Zamislite da ako nešto ne možete platiti postoji osoba koja će to učiniti za vas? Nerealno, no ako vam je netko jamac on se obvezuje se da će ispuniti potraživanja dužnika ako ih on sam ne ispuni.
Odlučite li biti nečiji jamac za kredit ne brzajte s potpisom jer bi upravo nepročitane stavke mogle biti ključne za provođenje naplate što donosimo na konkretnom primjeru.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju