Više saznajte u ovotjednoj emisiji

Širenjem virusne pandemije osjećaju se i sve veće posljedice na sektor gospodarstva. Cijene rastu, kupaca je sve manje i manje, baš poput i rješenja. Koje aktualnosti su obilježile ovaj tjedan pogledajte u još jednom Informeru.

Mali i srednji poduzetnici u Hrvatskoj su brojčano nadmoćni i čine veliku većinu poduzetništva, no njih čak polovica ne uspije poslovati dulje od pet godina. Zašto je to tako i je li to zapravo prirodan proces istražila je ekipa Informera.

U svrhu što bolje informiranosti poslovne i opće javnosti o ulozi 5G tehnologije potpisan je Sporazum o suradnji za tehnološki napredak i gospodarsku konkurentnost Republike Hrvatske.

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Darko Horvat, prilikom potpisivanja Sporazuma osvrnuo se i na rebalans proračuna, ali i nadolazeći period koji će prema svemu sudeći biti izazovan za ovaj sektor.

Možete li zamisliti jedan dan bez glazbe? Teško, jer glazba ispunjava našu svakodnevicu. Bez glazbenih instrumenata ne bi bilo glazbe, skladatelja, izvođača, ali niti graditelja glazbala. Upravo izrada glazbarskih žičanih instrumenata tema je ove priče. Ekipa Informera vodi vas u Varaždin gdje se krije vrsni graditelj i restaurator violina. U 10 godina svog rada izradio ih je stotinu.

 

Zeleno i digitalno glavna su nastojanja, ali i premise Europske unije. Prema tome se sve države članice, pa tako i Hrvatska, moraju ravnati. Europska novčana sredstva jesu na raspolaganju no kako su usmjerena, ali i kako ih povući doznajte u Informeru.

 

Suočavanje s raznim bolestima pobuđuje zdravstvenu i poduzetničku svijest. Upravo takav primjer gledateljima su u petoj epizodi projekta Startaj Hrvatska prezentirale Vesna Sirovina i njena kćer Ivana, koje su proizvele EKO deterdžent za rublje i omekšivač brenda Melli Aromatica.

Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju