Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Cijena hrane sve je viša, a primanja uglavnom ostaju jednaka. Dok se na raznim stranama proučava kako preživjeti, Informer istražuje razloge povećanja.

 

Šestu godinu zaredom Institut za javne financije provodi istraživanje o transparentnosti proračuna lokalnih i regionalnih jedinica. Iako se s godinama stanje popravlja te gradovi, općine i županije većinom objavljuju sve potrebne dokumente, mjesta za poboljšanje još uvijek ima.

 

Odlukom zagrebačke Gradske skupštine obustavljaju se nove prijave na mjeru novčane pomoći roditeljima odgojiteljima, do evaluacije te mjere. Zašto je došlo do toga i trebaju li se trenutni korisnici brinuti da će se ista i njima ukinuti, otkriva zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec.

 

Bez obzira na gospodarsku situaciju i krizu zlato će uvijek biti zlato, mišljenja su mnogi, no je li tome doista tako te da je zlato valuta bi li bilo najjača, doznajte u Informeru.

 

Kada je proizvodnja predmeta od kartona u pitanju često pomišljamo na Kinu ni ne sluteći da u Hrvatskoj imamo obrte koji još uvijek njeguju ovu tradiciju proizvodnje. No nije riječ o običnim kutijama, već svaka ima svoj ekskluzivan dizajn i poseban izgled koji nas predstavlja u svijetu, kada je riječ državnim ili privatnim poklonima.

 

Kada se govori o proizvodnji na području EU trošimo puno više prirodnih resursa nego što ih naš planet može proizvesti , upravo zato će HGK 16.i 17. rujna u Šibeniku, ali i virtualno održati konferenciju pod nazivom Podržimo održivo.

 

Mnogi su spas od svakodnevnih problema u ovoj pandemijskoj godini našli baš u knjizi. Godina je čitanja koja se realizira u sklopu Nacionalne strategije poticanja čitanja, a kakve su čitateljske navike građana i imaju li naviku kupovati knjige pogledajte u idućim minutama.

Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju