U Saboru je na čitanju zakon koji se s EU usklađivao dvije godine, Zakon o tržištu kapitala.

 Riječ je o najkompleksnijoj materiji iz financijskoga sektora koja teži čak 740 članaka i više od 600 stranica. Novosti su mnogobrojne, no Informer se zadržao na jednoj – dodatnoj ulozi HANFA-e koja bi sada trebala nadzirati i financijska izvješća tvrtki čije dionice kotiraju na burzi!

Iako smo u zoni gospodarskoga rasta zemlja pustoši, osiromašuje i pretvara se u zemlju prekarijata. Trend je to koji je u Hrvatskoj započeo kao odgovor na krizu, no danas je gotovo pravilo - nesigurni rad na određeno, s pravima koja se tope. Pa dok se poslodavci u čudu pitaju gdje je radna snaga, drugi se pitaju je li moguć novi odnos rada i kapitala?

U takvoj je zemlji zaštićeni račun tražena kategorija. Kako je sve više Hrvata pod ovrhom, da ona ne bi sjela na sva primanja dužnika osmišljen je institut zaštićenoga računa, a Informer pita - kada, kako, uz kakve uvjete i tko ga može otvoriti?

Već neko vrijeme cijene nekretnina rastu, pa se čini da se to tržište, uz građevinu najviše pogođeno krizom, oporavlja. No cijene ne rastu svugdje jednako niti istim stopama, što će reći da nam se rast događa, nije ciljano potaknut, pa je pitanje je li riječ o stvarnome oporavku ili tek o anomaliji.

U rubrici Moj novac danas o veselijoj stvari, dječjim rođendanima. Stvar jest vesela, ali za roditelje i skupa, pa ekipa Informera propituje što je jeftinije, organizirati proslavu u vlastitoj režiji, kod kuće ili prepustiti sve organizatorima partyja?

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 07. travnja na Novoj TV i nedjelju 8. travnja na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju