'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Domi TV.

S početkom jeseni vratila se vruća tema – Agrokor. Do kraja rujna trebali bismo doznati sve što sada ne znamo – iznos ukupnih potraživanja, poslovne rezultate, moguće scenarije, rasplet tužbi… 'Informer' i dalje traži odgovor na nikad apsolvirano pitanje – tko će na kraju odgovarati?

Jedna je od tema koje su brzo nakon preuzimanja vlasti pometene pod tepih – reforma javne uprave. Dok je još bila nezavisna zastupnica u Saboru, Martina Dalić predlagala je ocjenjivanje državnih službenika i plaću po učinku. Sabor je to odbio, no zašto reforma stoji sada kada je Dalić na vlasti?

Dok god imamo nerazmjer cijene i kvalitete javne uprave ne treba se čuditi poreznoj evaziji, pa tako, primjerice, niti sustavu iznajmljivanja stanova koji je uglavnom u sivoj zoni. Ekipa 'Informera' istražuje je li porez doista tako velik da rijetki legalno iznajmljuju stanove.

Oporavkom ekonomije oporavljaju se i investicije poduzetnika. Kako im je kriza ispraznila račune, uglavnom se financiraju kreditima. Pritom je proizvodnja, zbog sporijeg obrta kapitala, kod banaka uvijek prolazila lošije. Kako je danas? Gledatelji imaju priliku doznati u ovotjednom 'Informeru'.

Nedavno je dokazano da kvaliteta 26 proizvoda kupljenih u Hrvatskoj i Njemačkoj nije jednaka. Novinari 'Informera' pitaju - što dalje? Može li Europska komisija ikome od proizvođača stati na rep i kazniti ga? Ne propustite doznati u ovotjednom izdanju emisije 'Informer'.



'Informer'
donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 16. rujna na Novoj TV i nedjelju 17. rujna na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju