'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji.

 Nakon 'samo' 10 godina inzistiranja dobili smo puni registar parafiskalnih nameta. Ima ih oko 550, a ukupni je teret lani iznosio više od 9 milijardi kuna. Nije teško zamisliti koliko bi se radnih mjesta otvorilo kada tih troškova ne bi bilo. Još samo čekamo da ih neka vlast napokon sreže.

Znamo da nisu vidoviti, ali krajem godine važne su nam procjene analitičara za iduću godinu, točnije važne su poduzetnicima koji moraju znati u kakvim će uvjetima poslovati. Jedan od njih, nekadašnji pesimist koji to više nije, Hrvoje Stojić, najavljuje manje-više dobre vijesti.

Uprošlom smo Informeru pokušali dokučiti zašto volumeni domaćih proizvoda u trgovinama ne rastu. U 93. emisiji idemo korak dalje - pričamo o robnim markama. Trend, osim što omogućuje ulazak domaćih proizvoda na police trgovina, ima i negativnu ranu. Koju? Pogledajte u Informeru!

Kada kažemo kriptovalute, pomislimo na bitcoin. No, još je podosta kriptovaluta u koje vrijedi ulagati. Informer donosi priču o aplikaciji koja prati kretanje vrijednosti svih virtualnih ulagačkih zvijezda. Tako je lakše odlučiti o ulaganju.

No, ulaganje u kriptovalute ima i svoju mračnu stranu. Može se basnoslovno zaraditi, ali isto toliko i izgubiti. I ne samo to. Svijet virtualnih valuta idealan je za razne prijevare, pa ni ne čudi da su cyber napadi česti i inovativni.


 

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 16. prosinca na Novoj TV i nedjelju 17. prosinca na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju